Зустріч із Уляною Супрун

Нещодавно в ліцеї відбулася зустріч з Уляною Супрун, виконувачем обов‘язків міністра охорони здоров‘я України, щоб поговорити про здоров’я та зміни в країні.

«Система охорони здоров’я мусить бути дружньою для дітей та підлітків. І це наша стратегічна позиція,  оскільки від вашого здоров’я та благополуччя,  діти, сьогодні залежить благополуччя й здоров’я всієї країни в майбутньому», - наголосила доктор Уляна Супрун.

 З пані Уляною ми обговорювали проект Закону, який нарешті запровадить в українську охорону здоров’я термін «підліток» і чітко окреслить права кожного підлітка на медичне обслуговування; державне страхування українців, щеплення, але найбільше увага була акцентована на модернізації медицини. Ця реформа для наших українців стала новою та незвичною, але коли ми дізналися наскільки це важливо та зручно для українців - були приголомшені!

Актуальним питанням для нас, майбутніх медичних працівників, які навчаються в екологічній групі, було все-таки освітянське. Це вступ до медичних закладів. Пані Уляна сказала, що вступні бали за результатами  ЗНО в медичні університети сягнули 150 задля покращення якості медичного персоналу в Україні. А тому ми зробили висновок, що наше завдання - навчатися. Також почули дуже важливі для нас слова, що лікар має нести відповідальність за подальше життя пацієнта, володіти мистецтвом спілкування та чесно відноситися до своєї справи!

Пані Уляна наголосила, що саме ми будемо розбудовувати нашу країну, а тому дала нам поради: бути реалістами, не йти на компроміс зі злом; не боятися брати на себе відповідальність.

Софія Станкова,
ліцеїстка 22 (екологічної) групи