Візит Леоніда Макаровича до ліцею - знакова подія, яку очікують усі ліцеїсти. У чому її цінність? В унікальній можливості поставити будь-які запитання Першому Президентові України. Що ж було обговорено? Насамперед, значення Всеукраїнського референдуму 1 грудня 1991 року для сьогодення. А також  Нормандський саміт, важливість єдності для українського народу, солідарності в контексті вибору між війною і миром, необхідність пам’ятати.
 Економіку теж не обминули, а саме політику Уряду щодо ринку землі. Як фаховий економіст, Леонід Макарович яскраво висловив свою думку.
  Перший Президент як успішна людина говорив і про книги, які варто прочитати майбутньому українському діячу, і про алгоритм досягнення успіху. Леонід Макарович наголосив на тому, що для досягнення  Акме,  потрібно гармонійне співіснування таких чеснот як Віра, Істина, Любов,  оскільки саме вони забезпечують загальний поступ суспільства.  
  Що ж у підсумку? Інтелектуальне збагачення; потужний енергетичний вибух  емоцій; мотивація, яка надихнула творити і працювати далі над собою. Дякуємо!



Анна Яковенко, Оксана Вах,
лідери Учнівського парламенту