З нагоди Міжнародного дня освіти, що відзначається згідно з ухваленим у 2018 році рішенням країн-членів ЮНЕСКО,  цього року у штаб-квартирі організації  відбулася конференція “Освіта в інтересах людей, планети, процвітання і миру”. Саме ця тема  стала наскрізним лейтмотивом  під час  проведення уроків 24 січня учителями Українського гуманітарного ліцею КНУ імені Тараса Шевченка. У центрі уваги  були питання  щодо впливу освіти на формування світогляду ліцеїстів, можливості людей захистити планету Земля й розширити свої права,  зберегти мир.

У цей же день відбулася зустріч-діалог «Україна в ЮНЕСКО»  із  Ревою  Сергієм Вікторовичем,  заступником Голови Національної комісії  України у справах ЮНЕСКО,  послом із  особливих  доручень МЗС України.  Сергій Вікторович розповів  про   історію створення ЮНЕСКО, напрямки діяльності  організації та про місце і роль України в ній, закцентувавши увагу  на  роботі України  в керівних  органах ЮНЕСКО. Ліцеїсти дізналися про досягнення нашої держави  на теренах освіти, науки, культури,  які були високо поціновані  міжнародною спільнотою.

Порушення прав  людини та, у першу чергу, права на освіту кримськотатарського населення на окупованій території  України  було у центрі уваги ліцеїстів.  А тому Сергій Вікторович  висвітлив спільну  діяльність  України і ЮНЕСКО у розв’язанні цієї проблеми.

Відповідаючи на запитання ліцеїстів,  Рева  С.В. окреслив  також діяльність Центру  культурної спадщини ЮНЕСКО, зокрема процес обговорення та включення об’єктів  матеріальної та нематеріальної спадщини до всесвітньо відомого списку культурного надбання людства.