Зустріч-діалог із бійцями  АТО

Нещодавно в нашому ліцеї відбулася важлива  та зворушлива зустріч ліцеїстів  другого курсу з героями АТО – Олегом Петровським та Олександром Моржинським. Кожен із них пережив немало жахіть на фронті, війна повністю змінила їхнє світосприйняття. Їм було дуже тяжко згадувати ті важкі години. Це було видно, але вони продовжували свою розповідь. Своїм прикладом герої показали, що не тільки словами можна любити свою Батьківщину, але й вчинками доводити це.  

«Ми у перші дні не були готові до війни та таких речей, як глобальні розрахунки та ведення дій у нових, сучасних умовах. Напевно, єдиний, хто був готовий до цього – це наш дух. Відвага. Тому ми вистояли. Зараз  ситуація змінилася. Наша армія – це  армія нового покоління українців, яка опановує  сучасні форми протиборства, нові технології, доозброюється і переозброюється», – говорив Олег Петровський, заступник начальника Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут, полковник. Поза зоною АТО він викладає в університеті, навчає майбутніх  бійців. Олег Петровський  наголосив, що  Військовий інститут  не випадково носить почесне звання «імені Героїв Крут»,  оскільки  героїчний бій під Крутами молодих українців та героїзм теперішніх  бійців АТО назавжди буде вписаний в історію нашої державності. Усе це є звитяжна боротьба українського народу за самовизначення й творення власної держави.

 Олег Петровський   представив свого учня – Олександра Моржинського,  викладача Інституту,  капітана. Олександр розповів про урочисте вручення йому ордена Богдана Хмельницького Президентом України. Також ми дізнались про його героїчні вчинки,  бойовий досвід та про перебування  в російському  полоні.  «Війною керує той, хто володіє знаннями», – сказав капітан, закінчивши свою розповідь.

Ми дуже  вдячні за цю зустріч нашим героям, адже тепер розуміємо цінність людського життя.

 

Валерія Перкальова, ліцеїстка  21 групи