ЗМовники

13 квітня 2021 року ліцеїсти мали змоги долучитися до Лінгвістичного клубу  ЗМовники.  На зустрічі учасники обговорювали роль газети у сучасному суспільстві. Газета — це не просто пожовклі аркуші паперу, який читають лише старше покоління і люди, що хочуть замаскуватися. Газета — це джерело інформації, де безліч захопливих рубрик, інтригуючих заголовків, корисних порад, актуальних новин, цікавих інтерв'ю та важливих статей.

Завдяки запрошеним гостям учні та учениці Українського гуманітарного ліцею поринули в чарівливий світ історії розвитку найдавнішого формату мас-медіа. Найкращі спеціалісти розповіли, з чого краще розпочати активній, прогресивній, спраглій до знань та відкриттів молоді свій шлях у газетній сфері.

У наш час у геометричній прогресії зросла кількість людей, які дізнаються нову інформацію, діляться нею, зберігають її. Усе це дозволяє називати таких людей журналістами. Утім, виключно людина з вищою журналістською освітою знається на всіх нюансах цієї чудової професії.

Найпізнавальніше було дізнатися власний досвід пана Володимира та пані Наталії. Володимир Мукан розповів, що, лише завдячуючи своїй наполегливості та бажанню, він досягнув усіх акме. Пані Наталія зауважила, що інтерв'юер має володіти такими рисами як впевненість, терплячість, привітність, гарна пам'ять. За словами цих відомих журналістів потрібно бути абсолютним фахівцем у своїй галузі і знати трішки про все.

 Хочу висловити подяку панові Володимиру, пані Наталії та пані Оксані Мацько, яка виступала на конференції модератором, за ненудне спілкування та можливість дізнатися професійний і життєвий досвід, а також учителям та заступникам директора Українського гуманітарного ліцею за можливість відвідати цей унікальний захід.