Сьогодні ліцейна родина вшановує пам'ять Героїв Небесної Сотні.
За ініціативи Батьківської Ради, підтримки вихователів та учителів наші діти взяли участь у Всесвітній тихій акції «Ангели пам'яті» на честь загиблих майданівців.
На подвірʼї ліцею зʼявилися паперові янголи як символ українців, які полягли за свободу та перемогу світла над темрявою.
Делегація батьків, дітей та учителів ліцею приєдналися до тихої акції на Алеї Героїв Небесної Сотні.
Ліцеїсти 22 групи з вихователем підготували унікальну імпрезу, присвячену вшановуванню пам'яті Героїв Небесної Сотні. Її унікальність полягає в тому, що
в основі сценарію - щоденникові записи вчительки хімії, виховательки, безпосередньої учасниці Революції Гідності Васькевич Наталії Йосипівни. Спогади записані під час тих трагічних героїчних подій.
Монтаж, режисура, оформлення, підготовка вистави - ініціатива авторки, яка зуміла передати з ліцеїстами й колегами хвилюючу атмосферу звитяжних подій, тяглість історичної пам'яті поколінь у боротьбі за незалежність України.
Вражаючим був катарсис: заключні кадри з Майдану постали апогеєм вічної Слави, Гідності й Нескореності України.
Зворушені, сповнені вдячності й сердечного тепла, глядачі залишали актову залу...
Це була незвичайна подія, пронизана почуттям гордості за таких учителів-наставників, відповідальності й причетності кожної української родини до долі України в минулому й буремному нинішньому часопросторі.
Так органічно зростаємо до усвідомлення необхідності національної єдності всіх і кожного в боротьбі за свободу й незалежність Української Держави.
Мати вчителя з таким амплуа - щастя!
Дякуємо Вам, шановна Наталіє Йосипівно, за вірність ідеалам Добра й Справедливості, сміливість, духовну зрілість і національну гідність у відстоюванні права на свободу Слова й висоту Чину!
Дякуємо усім членам ліцейної родини, які боролися, виборюють зараз і стоятимуть у майбутньому за Незалежність України!