19 лютого – День пам’яті Героїв Небесної Сотні, знаковий День в історії України  і ліцею як її сучасника. Страшні події, які засвідчили волю і нездоланність нації, вкарбувалися в пам’яті мільйонів українців.
   Ліцей з дня його заснування був закладом, де навчалися та навчаються свідомі громадяни. Символічно, що УГЛ знаходиться  в центрі Києва, зовсім недалеко від майдану Незалежності. А отже, він свідок усіх  важливих доленосних подій.
   Сьогодні ліцеїсти,  усвідомлюючи вагомість цих  історичних подій, підготували імпрезу. 23-ій (економічній) групі вдалося відтворити атмосферу, яка нагадала  всім зворушливі хвилини вогненного Майдану, дух тих борців, які полягли, відстоюючи національний суверенітет, позиції євроінтеграційного розвитку нашої країни, захищаючи свободу народу. Акція нікого не залишила байдужим. Сльози усіх присутніх  були квінтесенцією жалю та жалоби,  дякою батькам кожного, хто загинув у той кульмінаційний момент, вони  окропили добру пам’ять Небесної Сотні.
  Галина  Стефанівна Сазоненко,  директор ліцею,  звернувшись до ліцеїстів, наголосила: «Будьте  мужніми і  достойними. Ми маємо вистояти,  щоб наша геніальна нація була щаслива».

Анна Яковенко, 

член  Учнівського парламенту