3 вересня  відбулася презентація  глибинної, філософсько-патріотичної виставки живопису «Благослови, земле…» Олександра Івахненка – художника-графіка, живописця, члена-кореспондентаНаціональної академії мистецтв України (2001), заслуженого художникаУкраїни (1996), лауреата Національної премії України імені Тараса Шевченка. 

Про життя і творчість художника ліцейна родина дізналися з вуст товариша і побратима, члена Національної спілки художників України – Олександра Мельника та його доньки  – Марії.

Перед учасниками експозиції постав унікальний український світ художника-графіка, офортиста, шевченкознавця – автора монументальних розписів у вестибюлі Музею Тараса Шевченка в Каневі, ілюстратора творів Т.Шевченка («Садок вишневий коло хати», «Поеми», "Поезії" в 2-х томах ("Кобзар"), О.Довженка («Зачарована Десна») та інших видань, які стали класикою української книжної графіки.

Неповторна графічна техніка, глибина й символіка образів та сюжетів розкривають чутливу душу, талант і безмежну любов до України самого художника. Кожна із картин пробуджує національний дух і гордість за велике історичне минуле в серцях сучасних українців.

Для ліцею відкриття виставки Олександра Івахненка є як знаковою подією, так і  почесною місією – бути провідником національного духу.