Вшановуємо День української писемності та мови

«Українська мова – наша зброя у боротьбі проти агресора»    – під таким девізом пройшов 9 листопада День української писемності та мови в нашому ліцеї.

Багато цікавих пізнавальних акцій відбулося для  ліцеїстів напередодні та під час відзначення цього дня.

- Урок рідної мови від Івана Пилиповича Ющука, професора, автора посібників та підручників з української мови, який переконав у архаїчності, глибинних витоках та унікальності Українського Слова з-поміж інших слов’янських мов.
- Нестандартним для ліцеїстів 21-ї філологічної групи стало відвідування практикуму з медіалінгвістики в Інституті філології КНУ імені Тараса Шевченка за участі кандидата філологічних наук, доцента кафедри стилістики та мовної комунікації Д.Ю. Сизонова та студентів Інституту філології. Цікаво... Пізнавально ... Креативно...

Сам День рідної мови розпочався урочистою імпрезою-флешмобом «Хто, як не ми, зведе і захистить блакитні вежі золотого Слова…». Ліцеїсти 8 класу – ІІІ курсу спільно з учителями декламували крилаті вислови Т.Шевченка, М.Рильського, В.Сосюри, нагадуючи про важливість та цінність шанобливого ставлення до української мови.

Учні взяли участь у написанні Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності. Ліцеїсти I курсу разом з учителем української мови та літератури І.А.Головай мали честь писати диктант національної єдності у стінах Київського національного університету імені Тараса Шевченка поруч із відомими акторами, культурними  та державно-політичними діячами.

У цей день до нашого закладу завітав вокально-інструментальний ансамбль «Сузіря» під керівництвом Олесі Миколаївни Сніжинської (Дитяча школа мистецтв №6 імені Г.Жуковського) із чарівною вокально-інструментальною композицією бандуристок.

Квітучі вишиванки, красиве, неповторне, рідне Українське Слово, душевна Українська Пісня – усе цього дня нагадувало ліцеїстам про те, що Україна та Українська Мова – найбільші святині громадянина України, найважливіша сучасна зброя у боротьбі з агресором!