Всесвітній День Вишиванки - 2023 в Ліцеї 💮🏵️

~~~~

✓ Міжнародне свято, що покликане зберегти споконвічні народні традиції оздоблення та вбрання у етнічний вишитий український одяг.

✓ Історія виникнення вишивки в Україні пов'язана з Трипільською культурою, яку відносять до епохи пізнього неоліту.

✓ Відзначається щороку в третій четвер травня.

✓ Долучитися може будь-хто, одягнувши Вишиванку.

~~~~

Українська Вишиванка – особливий, оригінальний, неповторний, автентичний соціокод Української нації. Це символ нашого національного характеру, єднання, злагоди і краси, родючості та багатства, добробуту й історичної пам'яті. Сакральні знаки, символи, кольори Вишиванки – унікальна, зашифрована мова оберегів, які втілюють волелюбність та незламність Українства й Українського духу.

 

У різних країнах світу люди одягають Вишиванку на знак солідарності й підтримки, єдності й нескореності Українців у боротьбі з рашиською навалою. Любов до України кожного з нас відображається у цей день в ошатності, вишуканості вбрання й різноманітності вибору орнаментів. Тимчасово розпорошені по світах Українці, вбрані у Вишиванку, - це образ непохитної Віри в Перемогу України.

 

Українська Вишиванка є, на нашу думку, справжнім витвором мистецтва і по праву претендує на статус об'єкта нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО.

Шануємо. Пишаємось! Захоплюємося 💕