Волонтерство та активізм – складові громадянської позиції ліцеїста


   23 вересня ліцеїсти 24 (юридичної групи)  та  33 (економічної) мали честь взяти участь в онлайн-зустрічі з Валентином Десятником, випускником Українського гуманітарного ліцею КНУ імені Тараса Шевченка 2001 року. Валентин — український громадський діяч та засновник організації «Свіжа кров», яка популяризує донорство крові. Він був волонтером та першим співробітником фонду «Таблеточки», а пізніше став його директором. До того ж,  працював у компанії Delta Sport (офіційні дистриб'ютори Nike в Україні) та є бігуном-марафонцем.
    На онлайн-зустрічі Валентин поділився пов’язаними з ліцеєм незабутніми історіями та спогадами і розповів про свій нелегкий життєвий шлях. Одразу було зрозуміло, що покликання Валентина - допомагати іншим, і це він доводить власними вчинками. Свою донорську діяльність він розпочав у 2009 році. Валентин вважає, що ситуація з донорством в Україні плачевна, тому започаткована ним організація «Свіжа кров» допомагає державі в створенні сучасної служби крові. Як з’ясувалось, 1 донорський внесок може врятувати аж 3 життя, що й намагається донести до людей Валентин та його колеги: «Донором може бути кожен! Навіть якщо ти сам не можеш здати кров, запропонуй це зробити друзям або допоможи придбати витратні матеріали для заготівлі та обробки крові».
   Валентин Десятник — неймовірна особистість, яка надихає та спонукає нас не втрачати віру в краще майбутнє людства, особливо українців. Сподіваємося, що він разом із командою зможе врегулювати ситуацію з донорством у нашій державі та все більше і більше людей візьмуть із нього приклад.
 

Ольга    Науменко,  ліцеїстка 24  (юридичної) групи

 

    Незважаючи на новизну формату зустрічі (ZOOM-діалог), це не завадило нам змістовно поспілкуватись зі спікером. Валентин розповідав історії про своє ліцейне життя та навчання, про перешкоди та успіхи, що траплялись на шляху, звернув увагу на те, як вони загартовували його характер та формували життєвий досвід. Завдяки різноманіттю сфер роботи він зміг розкрити у своїй розповіді різні сфери суспільного життя, починаючи від особливостей донорства та благодійності і закінчуючи політичними планами та проєктами. Тому наша 33 група вдячна за можливість спілкування, незважаючи на пандемійні виклики, з такою мотивованою особистістю. Бажаємо Валентину успіху в його нових починаннях, кар'єрі політика та натхнення.

 

Ірина Гребенець, ліцеїстка  33  (економічної)  групи