У нашій Картинній галереї з першого вересня діє виставка «З Україною в серці» художників-переселенців із Донецька й Луганська. На виставці представлені твори  заслужених художників України: Валентини та Володимира Теличків, Бориса Єрьоміна, Віктора Скубака; лауреатів усеукраїнських та міжнародних виставок:  Наталії Максимової, Євгена Мануїлова та Раїси Малинкіної.

В експозиції немає сцен бойових  дій,  рефлексій    на страшну війну, що триває на Сході. На полотнах митців перед ліцеїстами постав Донбас:  степовий скіфський та сучасний індустріальний, поетичний і  мирний. Лейтмотив натюрмортів  – щедрі дари нашої природи,  абстрактних картин –  складні символи світового і українського мистецтва.    

Більшість із художників  втратили   свою домівку, майстерні,  звичне оточення, життєву стабільність – і стали вимушеними переселенцями. Українці та росіяни за етнічним походженням, усі вони в результаті російської воєнної агресії пережили спільну біду,  але ніхто не втратив дух життєстійкості,  наснагу творчості,   віру  у   майбутнє вільної  європейської України.

Експозиція нашої  Картинної  галереї поповнилася   полотнами Володимира та Валентини Теличко «Серпень. Ранок  на   Кальміусі» (2001р. полотно, олія) та Наталі Максимової «Вранці» (2010, полотно, олія),  які були подаровані батьками  ліцеїстів-вступників.