Війна в зоні АТО – через об’єктив фотокамери

У Картинній галереї ліцею відбулося відкриття особливої виставки PROMKA. Це фотопроект про події на промзоні містечка Авдіївки (Донеччина) та його захисників.  

Виставку відкрив автор Олесь Кромпляс, випускник ліцею, військовий фотокореспондент, учасник Революції Гідності, АТО, який пройшов Маріуполь та Іловайськ, боронив Донецький аеропорт.

Коли на фронті наступала тиша, брав у руки фотоапарат...  Про події на лінії оборони розповідають 50 чорно-білих світлин.

«Головний меседж цієї виставки в тому, щоб показати, в яких обставинах люди захищають Україну. На світлинах хлопці 72-ї бригади, які стоять в Авдіївці й зараз. Фотографії не цифрові, а зняті на плівку. Вони є беззаперечним доказом того, що це не фотошоп і не підробка, – зазначив автор. – Знімки без підписів. Кожне фото говорить саме за себе – про героїв, події, обставини». 

Разом із Олесем на відкриття  виставки прийшов  Ігор Луценко, випускник ліцею, народний депутат, учасник АТО, який подякував автору  за унікальну фотовиставку,  наголосивши, що фотопроект «PROMKA» вже презентувався  в багатьох містах  України та  Європи, зокрема у Женеві, Цюриху, Мюнхені й Варшаві, найближчим часом планує виставлятися в Португалії, Великій Британії і США. А сьогодні  він тут, у рідному ліцеї».