Вибороти долю

        

Щоби мати долю, за неї треба боротися! Так вважає авторка нової книги оповідань та повістей «Вибороти долю» Галина Марчук, презентація якої відбулася нещодавно  в ліцеї, у дні пам’яті героїв Небесної сотні.

 Галина Олександрівна – учитель Українського гуманітарного ліцею КНУ імені Тараса Шевченка (1996 – 2014 рр.), колишній завідувач кафедри природничих дисциплін ліцею, випускниця Московського державного університету імені М.Ломоносова, ліричний математик, яка написала і видала не одну книгу повістей та оповідань про життя українців, зокрема «Борозною любові» та «Три долі».

Нова книга «Вибороти долю» містить окремі оповідання та повісті, серед яких «А музика звучить…», «Вона і орхідеї», «Образки з Майдану», «Щоденник, або Майдан і людські долі». Зі сторінок книги спливають трагічні й героїчні історії про реальних людей. «Майдан і людські долі» – це розповіді про тих, хто стояв на Майдані, хто виборював справедливість, хто очікував позитивних змін в Україні, хто виборював демократичне, правове майбутнє. Ці оповідання –  пам'ять для майбутніх поколінь про уроки історії, які відбувалися в Україні у ХХІ столітті.

Повісті цієї книги Г.Марчук виявляють віру автора та частини свідомих українців у перемогу ідеалів Революції Гідності, незважаючи на багато чинників та перешкод: «Після Майдану ми нарешті отримали суб’єктність щодо території під назвою Україна. Віднині це була не просто територія, але наша країна, любов до якої скріпила кров героїв Небесної сотні, скріпили подвиги сотень тисяч простих українців, котрі боролися за свою свободу, права, людську гідність…»

Віра в Людину і в Україну – ось квінтесенція цієї книги Галини Марчук.

Ми пишаємося, що серед наших учителів-колег є унікальні творчі особистості, небайдужі до долі України, здатні через літературні твори змінювати світ на краще.

Поява нової книги – це подія, а якщо автором цієї книги є наш учитель – це особлива подія! Вітаємо Галину Олександрівну Марчук з появою нової книги, дякуємо за творчість і бажаємо натхнення, нових видань та успіхів!

 

Ірина Головай, учитель української літератури