Початок осені у кожного  асоціюється по-різному. Хтось сумний, бо почалося навчання, хтось радіє конспектам і новій інформації, але для справжнього лідера  осінь у ліцеї – це  романтичний дух нових ідей, максималістичне  прагнення змінити цей світ на краще.
 
   А тому вибори голови Учнівського парламенту,  організовані  успішним ліцеїстами-менеджерами  (Олександрою Марченко, Соломією Гнатюк, Олександрою Клименко, Евеліною Волковою, Вікторією  Лазаренко, Ксенією Комінко), були інноваційними: Позиція – Дебати – Вибори.

   Це відбувалося так. Спочатку 5 команд-претендентів зареєструвало свої заяви (Влада Добровольська і Діана Люлевич;  Володимир Саєнко і Анастасія Богачова; Любомир Коваль і Назар Нижник; Дар’я Чередниченко і Оксана Вах;  Софія Кришевська  і Іван Лушаков).  Далі вони  підготували передвиборчі програми та представили їх ліцейному братству та вчителям.

    Дебати… Перехресні запитання, влучні відповіді, емоції, аплодисменти –   це все задля того, щоб отримати   перемогу, взяти занадто високу планку. Вибори… І ось цей день настав. Це день, коли кандидати не мають права агітувати, а тільки очікувати та сподіватися. Їхня доля в руках у ліцеїстів. Цього року я була в передвиборчій кампанії. Помітила,  що всі були організованими і, не вагаючись, обирали свого кандидата. Виборчі бюлетені, ніби осінні листочки (адже осінь за вікном!),  падали  і падали в скриньки, вирішуючи  долю наших кандидатів.

 Нарешті…Голова Учнівського парламенту Олександра Марченко,  тримаючи інтригу, оголосила переможців: Чередниченко Дар‘ю, новообраного голову Учнівського парламенту, та  Вах Оксану, заступницю голови.
Дякуємо Олександрі Марченко, голові Учнівського парламенту 2018-2019 н.р.,  за демократичні ініціативи, нові традиції, Рупор Парламенту,  ефективний менеджмент!
 
Олександра Клименко,
член Учнівського парламенту,
 ліцеїстка  32 групи