В УГЛ відбувся семінар «Теоретико-методологічні засади моделювання авторських шкіл»

15 березня 2017 року на базі Українського гуманітарного ліцею Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбувся Всеукраїнський постійний науково-практичний семінар за темою «Теоретико-методологічні засади моделювання авторських шкіл», у якому взяли участь директори авторських шкіл України, наукові керівники та консультанти проекту «Авторська школа в Україні». Модератором семінару виступила Кириленко Світлана Володимирівна, начальник відділу інноваційної діяльності та дослідно-експериментальної роботи ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» МОН України, кандидат педагогічних наук.
   Директор ліцею, Сазоненко Ганна Стефанівна. кандидат педагогічних наук, народний вчитель України, привітала учасників семінару та представила авторську ідею «Акмеологічний ліцей як модель авторської школи». Мариновська Оксана Яківна, доктор педагогічних наук, професор, завідувач кафедри менеджменту та освітніх інновацій Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти виступила з доповіддю «Сутність та особливості моделювання змін в авторській школі».
   Після екскурсії «Акмеологічний простір ліцею: націєтворчий, інтелектуальний, мистецький» семінар продовжився засіданням робочої групи з підготовки Положення про авторську школу та груповими та індивідуальними консультаціями за матеріалами навчально-методичного посібника «Авторська школа в Україні: перші кроки».