7 грудня мали велику честь вітати в стінах ліцею Надзвичайного та Повноважного Посла Республіки Хорватія в Україні Аніцу Джаміч. Це вже другий візит Пані Посла до ліцею у 2023 році. Цього разу особливість зустрічі полягала в проведенні уроку французької мови від нашої гості, англомовному спілкуванні з представниками юридичних груп та екскурсії з ліцеїстами.
Попри те, що тривога скоригувала наші плани і не усі діти змогли поспілкуватися з пані Аніцею, завдяки цікавим діалогам з Пані Послом, час в укритті пролетів швидко. Ми говорили про політику, безпеку, історію, кулінарію, футбол, культуру, освіту, ситуацію у світі та Україні. Лейтмотивом діалогу стало посилення мотивації до вивчення французької мови, інтересу до професії дипломата, вдячність світовій спільноті та народу Хорватії за підтримку нашої держави. Пані Аніца дуже щира, позитивна та відкрита у спілкуванні, чим і захопила наших ліцеїстів і вчителів.
Знаючи традиції закладу і нашу історію, Пані Посол подарувала нам символ ліцею – сови, які зайняли своє почесне місце в музеї. Ліцейна родина на знак вдячності та поваги презентувала дідуха (Різвяника). А ще у Всесвітній день української хустки – жіночий оберіг, який символізує свободу та любов.
Висловлюємо щиру вдячність Пані Послу, працівникам Посольства Республіки Хорватія в Україні за організацію зустрічі.