Урок міжнародної дипломатії

23 грудня група вихованців та вчителів  ліцею відвідали Посольство Республіки Індонезії в Києві. Метою  візиту було знайомство з принципами роботи дипломатичного представництва, станом двосторонніх відносин між Індонезією та Україною.

Пані Посол Нінінг Сунінгсіх Рохадіат прочитала лекцію про особливості географічного та геополітичного положення Індонезії, двосторонні відносини між нашими країнами. Ліцеїсти брали активну участь у діалозі, ставили багато питань, серед яких – освітня система, особливості культури країни; роль Індонезії в організації АСЕАН; розвиток відносин між Індонезією та Україною в майбутньому; переваги та мінуси роботи дипломата; улюблені місця пані Посла в Україні й Києві; індонезійські народні промисли.

Програма перебування передбачала проведення майстер-класу гри на індонезійських народних інструментах. Виконання відомої різдвяної мелодії «Jinglebells» додало святкового настрою та позитивних вражень як гостям, так і приймаючій стороні. На завершення зустрічі ліцеїстів чекав приємний сюрприз – виконання працівником посольства на індонезійському музичному інструменті, який складається із настроєних бамбукових трубок, мелодії пісні Т. Петриненка «Україна».

Для вихованців ліцею ці відвідини стали справжнім уроком міжнародної дипломатії.