25 січня 2022 року за участі Голови Національної комісії України у справах ЮНЕСКО, першого заступника Міністра закордонних справ України Емінє Джапарової пройшла урочиста церемонія нагородження переможців та призерів І Всеукраїнського творчого конкурсу «Здорова планета, здорова людина ‒ спільна відповідальність, спільні зусилля: мій образ майбутнього», з нагоди відзначення 75-річчя організації. У цій визначній події в якості офіційних ведучих взяли участь вихованці Українського гуманітарного ліцею Денис Слюсар, Анжеліка Серветник, Ярослав Якимов, Дмитро Вах, Пономарьова Анастасія.

У конкурсі брали участь учні 8-11 класів 42-х Асоційованих шкіл ЮНЕСКО з усіх регіонів України. До загальноукраїнського фінального етапу конкурсу, який відбувся на базі Українського гуманітарного ліцею, вийшли найкращі учасники зі своїми творчими роботами, серед яких 36 есе, 30 малюнків та 22 відеофільми. На церемонії було названо та відзначено авторів найкреативніших робіт-переможців, що посіли І, ІІ та ІІІ місця в кожній з конкурсних категорій.

Ця творча ініціатива, запропонована Секретаріатом Нацкомісії ЮНЕКСО, не відбулась би без активної підтримки Голови Нацкомісії, першої заступниці Міністра закордонних справ Еміне Джапарової, без активного сприяння з боку Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України і Міністерства молоді та спорту України, представників Малої академії наук, кафедри ЮНЕСКО «Права людини, мир, демократія, толерантність і взаєморозуміння між народами» Національного університету «Києво-Могилянська академія», кафедри ЮНЕСКО «Наукова освіта» Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова, Координаційної ради Програми «UNITWIN / кафедри ЮНЕСКО» в Україні, Українського гуманітарного ліцею КНУ імені Тараса Шевченка,  представників Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені Івана Карпенка-Карого. Партнером та співорганізатором виступила Асоціація міст України, а ексклюзивним авіапартнером конкурсу – Авіакомпанія «Міжнародні Авіалінії України» (МАУ). Крім того, підтримку конкурсу було надано з боку Офісу Координаторки системи ООН в Україні пані Оснат Лубрані.   

Творчий конкурс привернув увагу до глобальної проблеми людства – екологічної, адже його метою стало виховання відповідального ставлення  дітей та юнацтва до навколишнього середовища, один до одного та до Батьківщини. У своїх роботах учасники конкурсу довели, що запорукою гармонійного та щасливого майбутнього є, перш за все, відповідальне ставлення кожного до власного здоров’я, адже ми всі – частина єдиного організму нашої планети. Краще майбутнє можливе завдяки зваженій, координованій співпраці представників усіх спільнот, країн та народів, повазі та любові до живої природи, Любові до Людини та до планети. Саме це і стало наскрізною темою конкурсу.

 У ході урочистої церемонії поважні гості – Голова Національної комісії України у справах ЮНЕСКО та представники партнерів конкурсу вручили його призерам та переможцям нагороди і дипломи, а також особливі відзнаки. Усі учасники церемонії нагородження висловили сподівання, що започаткований Всеукраїнський творчий конкурс триватиме й надалі. Володарку Гран-прі конкурсу, за рішенням високої комісії, відзначено подорожжю до Парижа з відвідуванням штаб-квартири ЮНЕСКО.