Ми – науковці!

23-30 березня 2014 року у місті Санкт-Петербург (РФ) проходила ХХІІІ Всеросійська науково-практична конференція «Университетская гимназия-2014». На престижне наукове зібрання були делеговані представники практично всіх регіонів Росії, а також України, Молдови, Білорусі, Казахстану, Ізраїлю.

Учасників конференції у форматі відео-звернення привітала директор Українського гуманітарного ліцею КНУ імені Тараса Шевченка Сазоненко Ганна Стефанівна

Команда ліцею у складі учнів ІІ курсу Коломицевої Ольги, Малашок Катерини, Тяжкого Андрія під керівництвом завідувача кафедри історико-суспільствознавчих дисциплін О.А. Худобця гідно представили Україну, Київ та ліцей.

Журі секцій конференції високо оцінило захист науково-дослідницьких робіт ліцеїстів. Так, Тяжкий Андрій посів ІІІ місце в секції географії з роботою «Географічні імена України та Росії в назвах астероїдів», Малашок Катерина – І місце в секції психології з дослідженням «Архетипи у творчості Тараса Шевченка: їх значення для минулого та сучасності», Коломицева Ольга – І місце в секції біології з роботою «Скринінг рослин, що мають інсектицидну дію, за допомогою тест-системи із використанням тутового шовкопряда» (тези роботи рекомендовані до друку в «Научных записках СПбУ-2014»).

Радість перемоги розділили з учнями їхні педагогічні керівники: К.М. Бальоха, І.А. Головай, Г.О. Гулько, О.М. Іващенко, Т.Б. Матюха.

Із новими партнерами.