Українські традиції

Через тиждень по Різдві, 13 січня за новим стилем, відзначають  українці  Новий рік - Щедрий вечір або ж свято преподобної Меланії. Вважалося, що Меланка-Вода приходить на Щедрий вечір разом із Василем-Місяцем сповістити господарів про наступні торжества та справити гостини.
Величальні  обрядові новорічні  пісні та сучасні  щедрівки,  які подарували почуття радості, прозвучали  14 січня у виконанні  вихованців 8-х  класів,   ансамблю «Оберіг» (12 група).
Також у ці різдвяні дні  в Картинній галереї ліцею відкрилася  виставка з незвичайною  назвою   «Мистецький світ ліцейної родини»,  зініційована директором ліцею  Галиною Сазоненко.
Естетичну насолоду отримали  ліцеїсти та гості,   переглядаючи яскраві та самобутні  полотна, на яких постають натюрморти, пейзажі землі української, далекі країни та моря. Кожен твір вражає оригінальністю та фантазією.  Увагу привертають різдвяні витинанки, колекція вишитих робіт, унікальні ляльки – і все це створено руками талановитих вихованців,  їх  батьків, дідусів, бабусь; випускників ліцею; вчителів, їх дітей та онуків.

«Запрошуємо Вас відвідати нашу Картинну галерею. Вона вразить Вас. Ви зможете побачити тут  Діву Марію, вишиту бісером; прекрасні пейзажі; картини у стилі імпресіонізму, виконані  талановитими юними художниками. Ви здивуєтеся, побачивши композицію вишивок,  витинанок. Мистецький світ ліцейної родини такий різноманітний…». 
Світлини свята>>>

Анастасія   Добрянська , 8-й клас