Українська мова – наша зброя у боротьбі з агресором

День української мови та писемності згуртовує всіх українців Європи та Світу, єднає нашу націю у єдину культурну спільноту.

Цього року День української мови та писемності в Українському гуманітарному ліцеї КНУ імені Тараса Шевченка відбувався під девізом: «Українська мова – наша зброя у боротьбі з агресором».

 Знаменний день розпочався урочистою імпрезою-флешмобом «Хто, як не ми, зведе і захистить блакитні вежі золотого Слова…». Ліцеїсти ІІІ курсу спільно з учителями ліцею декламували крилаті вислови про значення та унікальність мови Т.Шевченка, М.Рильського, О.Гончара. Дзвінко лунала авторська пісня «Блакитні вежі золотого слова» (слова – К.Бальоха, музика – О.Кучер).

Учні ліцею брали участь у написанні Всеукраїнського диктанту національної єдності. Ліцеїсти II курсу мали честь писати диктант у стінах Київського національного університету імені Тараса Шевченка поруч із відомими акторами, культурними  та державно-політичними діячами.

Особливо запам’ятався цей день в ліцеї мистецько-етнографічним фестивалем «Багатство і краса моєї України», на якому ліцеїсти 8 класу, I – II курсів через художнє слово, пісню представляли багатства й  унікальність усіх регіонів України. Усіх присутніх зачаровувала українська народна пісня у виконанні Олександри Клименко, Валерії Перкальової, Дар’ї Сорокіної.

Квітучі вишиванки, красиве, неповторне, рідне Українське Слово, душевна Українська Пісня – усе цього дня нагадувало ліцеїстам про те, що Україна та Українська Мова – найбільші святині українця, найважливіша сучасна зброя у боротьбі з агресором!