УГЛ – ЮНЕСКО

Відповідно до резолюції 37-ї Генеральної конференції ЮНЕСКО відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка включено до Календаря пам’ятних дат ЮНЕСКО в 2014–2015 роках.

28-29 листопада 2014 року учні ІІІ курсу ліцею стали учасниками  XVI Всеукраїнської конференції учнів асоційованих шкіл ЮНЕСКО «Модель ідеального суспільства за Шевченком: освітні ініціативи ЮНЕСКО задля гармонізації відносин у полікультурному світі відповідно до принципів «Нового гуманізму».

Під час роботи конференції учні 51-єї школи України вели конструктивні дискусії щодо шляхів впровадження ідей Великого Кобзаря в сучасній Україні та сконцентрували увагу на співпраці шкіл ЮНЕСКО Сходу та Заходу, Центру та Півдня нашої держави з метою реалізації основних пріоритетів концепції «Нового гуманізму»:

солідарності, сприяння миру та діалогу засобами освіти та медіакультури.

Творча сесія «Український проект – молодіжна синквейн-естафета» була проведена у вигляді бліц-презентацій ідеального образу України. В конкурсі синквейну ліцеїстки Пасенченко Олександра та Мізіна Дарина серед учасників конференції посіли перше місце за творчий підхід, розробку оригінальних ідей.

Переможці синквейн-естафетиПереможці синквейн-естафети

Наступним випробуванням для учасників, де вихованки ліцею проявили інноваційні погляди та креативність у вирішенні проблем сучасної України й також отримали перемогу, стала ігрова сесія «Україна – Шевченко – ЮНЕСКО: квест-тур».

Учасники та гості мали змогу познайомитися з різними інсценізаціями творчості Тараса Шевченка, зокрема, театралізованій постановці «Незриме писано пером».