УГЛівці у «Дебатах PRO»

«Дебати PRO» за участі найкращих ліцеїстів УГЛ: щовівторка о 19.30 на Першому національному

«Дебати PRO» – перший в Україні публічний дискусійний майданчик телевізійного формату, де головна роль належить аудиторії, а не ведучим чи експертам. Люди, які мають діаметрально протилежні точки зору на ту чи іншу соціальну проблему, з допомогою фахівців знаходять спільні рішення. Два вівторки поспіль командна четвірка УГЛівців під керівництвом заслуженого вчителя України Худобця О.А. брала участь у дебатах, а саме: 13 жовтня 2015 – «Дипломатичні маневри України: зрада чи перемога?» (Чижик О., Панчак О., Невінчана Н., Соболь Д.) (http://www.1tv.com.ua/video/11890) та 20 жовтня 2015 «Корупція: боремося чи імітуємо боротьбу?» (Василенко Т., Квіндт Є., Денисенко Н., Гончаров І.) (http://www.1tv.com.ua/video/11938).

Заступник директора з науково-методичної роботи та міжнародного співробітництва
А.О. Скорофатова

«Мені випала унікальна можливість бути у складі ліцейної четвірки на зйомках програми «Дебати PRO» на Першому Національному в прямому ефірі. Оскільки я мрію про подальшу кар’єру в дипломатичній царині, то тема дискусії «Дипломатичні маневри України від Мінська до Парижа: перемога чи зрада» видалася надзвичайно актуальною і, беззаперечно, цікавою для детального дослідження. Протягом дебатів ми спочатку вислухали думки опозиційних сторін з теми дискусії, з якими виступали високоповажні та компетентні спеціалісти, а згодом, у 3 раунді, пропонували власне бачення компромісного рішення. Незважаючи на те, що час був досить лімітованим і висловлюватися довелося максимально лаконічно, я безмежно радий тому, що моя ідея про необхідність максимального концентрування зусиль зовнішньополітичної діяльності України на становленні як непостійного члена Ради Безпеки ООН ввійшла до фінальної трійки найкращих. Без жодного сумніву, таке визнання надихає на подальше систематичне вивчення цієї важливої тематики в контексті сьогодення, адже наша держава останнім часом перебуває в епіцентрі світової політики. Окрім цього, після завершення зйомок ми спілкувалися з Першим Президентом України, Головою Піклувальної ради ліцею – Леонідом Макаровичем Кравчуком, який висловив позитивне враження щодо активності нашої команди в дебатах, конструктивних ідей і пообіцяв, що на традиційній зустрічі з ліцеїстами 1 грудня продовжить обговорення зовнішньої політики України.

Окремі слова щирої вдячності хочу висловити членам нашої ліцейної команди, а також керівникові команди Худобцю Олександру Анатолійовичу, який проінструктував нас напередодні прямого ефіру, перебував з нами на зйомках і в рекламних паузах докладав максимум зусиль задля того, щоб ми сміливо висловлювали свої пропозиції та думки і достойно презентували ліцей».

Олексій Панчак

Події у світлинах>>>