УГЛ - КНУ - Світ: Всеукраїнські олімпіади для старшокласників «Іспанія та латиноамериканський світ» та «Китай: минуле та сьогодення»

17 березня на історичному факультеті Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбувся фінал двох Всеукраїнських олімпіад для старшокласників «Іспанія та латиноамериканський світ» та «Китай: минуле та сьогодення» за підтримки Посольства Королівства Іспанія в Україні, Посольства Республіки Аргентина в Україні, «Української Асоціації Американістики», «Асоціації іспаністів України». Олімпіади проходили у два етапи: на І етапі старшокласникам пропонувалося підготувати та надіслати до журі конкурсу наукове есе за визначеними напрямами; на ІІ етапі кращі есеїсти були запрошені до участі у фіналі, що передбачав виконання тестових завдань з історії Іспанії, країн Латинської Америки та Китаю в межах шкільної програми.

Відбірковий етап подолали та взяли участь у фіналі обох Олімпіад Василенко Тарас, Кулик Дарина, Вітенко Алла та Богдан Катерина. За результатами фіналу Кулик Дарина отримала диплом за І місце в олімпіаді «Китай: минуле та сьогодення», Богдан Катерина – диплом за ІІІ місце в олімпіаді «Китай: минуле та сьогодення», Вітенко Алла – диплом за ІІІ місце в олімпіаді «Іспанія та латиноамериканський світ», Василенко Тарас – подяку Посольства Королівства Іспанія в України за участь в олімпіаді «Іспанія та латиноамериканський світ». Переможці також отримали заохочувальні призи та відзнаки від Посольства Республіки Аргентина в Україні та Історичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

На фото – переможці олімпіад з дипломами та подяками, аташе з питань культури Посольства Аргентини, посол Бразилії, представник Посольства Королівства Іспанії, декан історичного факультету КНУ імені Тараса Шевченка.