Трагедія незнищенної волі

Щороку в четверту суботу листопада в Україні вшановують пам’ять жертв голодоморів. У цей день наша країна згадує наймасштабніший штучний голод ХХ сторіччя – Голодомор 1932-1933 рр.

З метою вшанування пам’яті жертв голодоморів в Українському  гуманітарному ліцеї відбулася імпреза-реквієм «Україна пам'ятає – світ визнає!», яку підготували ліцеїсти 22-ої (історико-філософської) групи, вихователь О.А. Худобець.

Діти були вражені документальними матеріалами, статистичними даними про загиблих. Кожен із присутніх  осягнув  і зрозумів  необхідність  збереження національної пам'яті та відновлення історичної правди стосовно подій, пов'язаних із  трагедією голодоморів. Як свідчить статистика, в Україні, що була житницею велетенської радянської держави, помирало від голоду щодня – 25 тис. людей, щогодини – 1000 людей, щохвилини – 17!

Минають десятиліття, але пам’ять про мільйони закатованих і заморених штучним голодом українців щоразу нагадує нам про суворий урок національної історії. Він ще довго озиватиметься пересторогою нинішньому та прийдешнім поколінням і слугуватиме доказом того, що тільки в незалежній, демократичній державі можливе успішне життя та розвиток української нації.

І нині обов’язком кожного з нас є збереження та розвиток рідної країни, а також гідне пошанування всіх невинно убієнних, які залишили для майбутніх поколінь найголовніше – пам’ять і священне право – бути Українцем.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять мільйонів українців, чиї життя згасли в ті  страшні роки.

Цього року 26 листопада 2016 року о 16 годині Україна схилить голови у хвилині мовчання, а ввечері  у  вікнах помешкань  українці запалюватимуть свічки пам’яті.
Трагедія незнищенної волі