Тиждень моди в ліцеї

Нещодавно у нас в ліцеї проходив тиждень моди. Хоч і на короткий час, але все ж кожному вдалося доторкнутися до високого світу fashion ― індустрії. Сама ідея включала в себе не лише дефіле футуристичного одягу, а також захист інтегрованих STEAM-проектів, зустріч з відомими дизайнерами-модельєрами та майстер-клас по зав’язуванню краваток і хустинок.

На першому поверсі відбулися захисти проектів, на яких яскраво було продемонстровано зв’язок моди з різними навчальними дисциплінами. Звичайно, велике значення приділялося точним наукам, такі як математика та інформатика, що допомагають правильно змоделювати одяг за формулами чи комп’ютерними програмами. Але не менш важливими є біологія, хімія, фізика та екологія, адже саме завдяки цим наукам можна дослідити склад, якість та структуру тканин, з яких потім шиються вироби. Цікаво була висвітлена історія моди XX століття, особливо весільної. Окрім цього, ліцеїсти вдало захищали свої проекти, пов’язані з українознавством, зарубіжною літературою та географією, які, без сумніву, впливають на поширення нових світових тенденцій.

До ліцею завітали відомі дизайнери - модельєри: директор будинку моди «РІТО» Тетяна Абрамова та директор дизайнерського будинку «Шапельє» Світлана Пацалюк, які з радістю поділилися своїм досвідом. Вони розповіли про свій бізнес, який зазнавав як злетів, так і падінь; про недоспані ночі, про велику працю, що допомогла досягнути успіху.

Дефіле футуристичного одягу, в якому кожна група змогла показати свою креативність, справило на всіх ліцеїстів незабутнє враження, допомогло відчути себе моделями чи глядачами.

Ще одним цікавим заходом, що відбувався під час тижня моди, був майстер клас по зав’язуванню краваток і хустинок.

Усе це разом урізноманітнило навчальний  процес, допомогло нам відчути себе причетними до різних новинок у світі моди, перетворити ліцей на оазис креативності та краси.

Вихованка 32 групи,
Чиж Дар'я