Свобода та незалежність – найголовніші цінності українців. Протягом усієї історії нашої держави їх доводиться відстоювати. Змінювалися зброя, тактика бою, історичні реалії. Та незмінним лишається наше прагнення волі, служіння Україні. У ліцеї триває тематичний тиждень «Нація нескорених: від козацтва до сьогодення», упродовж якого ліцеїсти мають можливість зануритися в історію нашої Держави, дізнатися про військові традиції та звитяги українського народу, про наших мужніх, незламних Воїнів, які ціною власного життя, виборюють майбутнє України.

Сьогодні ліцейна родина завдяки підтримці Міністерство культури та інформаційної політики України, Державного підприємства «Центр захисту інформаційного простору України» мали унікальну можливість зустрітися із одним з наших Героїв та бути на презентації фільму «Як починалася війна. Хроніки, свідки» від Олени Жемчугової, координаторки проєкту.

Потім був виступ Героя України Володимира Жемчугова - активного учасника руху опору проти російської окупації на Луганщині, а сьогодні – ініціатора та організатора волонтерських заходів в Україні та за кордоном.

Зустріч була відкритою, емоційною, живою. Окрема вдячність гостям за відповіді на питання, діалоги та подаровані книги.

Талант плекається талантом, особистість – особистістю, а майбутні герої – Героями сьогодення!