19 грудня на Святого Миколая з великим нетерпінням чекають усі діти, адже за народним повір’ям саме в цей день Миколай спускається на землю з небес і обходить увесь світ, допомагає знедоленим і відновлює справедливість. Особливо свята чекають діти, бо Миколай слухняним приносить подарунки, дарує радість, надію…

Цей святковий зимовий день в Українському гуманітарному був сповнений дивами: до ліцею традиційно завітали гості – представники Всеукраїнського благодійного фонду “Соборність”: С. Брацюнь – голова правління фонду,
Л. Брацюнь - керівник проектів фонду та О.Мацепура – голова правління Благодійного фонду “Національна еліта”.

“Миколайчики” у вигляді стипендій отримали вісім ліцеїстів із Донецька та Луганська, адже на їхню долю випали важкі випробування: у світ дитинства увірвалися страшні події, про які ніхто не міг навіть і подумати. Діти були вдячні директору ліцею Галині Стефанівні Сазоненко та представникам фонду за увагу, за те, що ліцейна родина прийняла їх та опікується ними.

Галина Стефанівна, побажавши дітям тепла, миру, злагоди, сказала: “Прихід Святого Миколая наповнює серце радістю і вірою в чудо. Його подарунки для дітей завжди особливі, адже він знає, хто чого насправді потребує. Зі святом всіх вас! Нехай Ваша віра в чудеса ніколи не згасає”. І, дійсно, цього дня дива тільки розпочалися, бо Святий Миколай традиційно разом із ліцеїстами 11 групи помандрував у дитячий садочок №591 до дітей з обмеженою руховою діяльністю. Дарувати радість іншим – то велике щастя. Малеча мала змогу переглянути виставу “Ой хто, хто Миколая любить...” у виконанні ліцеїстів 11 групи. Дитячі очі радісно сяяли! Ліцеїсти – справжні актори, вони змогли відтворити казку, подарувати маленьким приємні емоції, посмішки та гарний настрій, а найголовніше - донести частинку своєї доброти та любові. Мабуть, саме любов до дітей привабила доброго сивобородого благодійника: від Благодійного фонду “Націнальна еліта” всі діти отримали цінні подарунки та солодощі.

Любов до дітей – це те, що повинно об’єднати всіх дорослих заради однієї цілі - зробити усе можливе, щоб українські діти жили в кращих умовах, мали  якісну освіту, перспективу та були впевненими у завтрашньому дні.