Стаття з цитатами творів ліцеїстів була опублікована в одному з провідних світових електронних видань новин “The Conversation”

Коротка передісторія...

В середині березня 2022 року, коли після початку повномасштабної війни в ліцеї було відновлене онлайн навчання, вчителі кафедри іноземної філології Ольга Олексіївна Торутько та Наталія Леонідівна Мадіянська, звернулись до ліцеїстів з пропозицією написати есе на тему "When the war is over" ("Коли закінчиться війна"). Отримані твори так вразили їх своїм оптимізмом та вірою в перемогу України, що виник задум опублікувати їх за кордоном, щоб надати розголосу тому, що відбувається в нашій країні. Стаття з цитатами творів ліцеїстів була опублікована в одному з провідних світових електронних видань новин “The Conversation”. З метою збереження конфіденційності назва ліцею, імена та прізвища в статті не називались, посилання на статтю.

Після цієї публікації представники організації "Write the World" (“Напиши світ”) запропонували нам співпрацю. До участі у проекті запрошувались ліцеїсти, які хотіли б покращити навички письма англійською мовою, обговорювати актуальні теми та поширювати правду про війну в Україні серед міжнародної спільноти. Так виникла група “Sunflowers” (“Соняшники”). Проект тривав протягом літа і завершився врученням електронних сертифікатів активним учасникам, а також віртуальним святкуванням у Зумі.

Маємо гарні новини – група “Соняшники” планує продовжити свою роботу! Ми стартуємо 24 жовтня 2022 року, але всі бажаючі зможуть доєднатися і після цієї дати. Всіх, кого зацікавила участь в проекті, просимо повідомити про це Наталії Мадіянській, написавши на електронну пошту natam2008@gmail.com.

Нижче - лист від Лізи Кочран, Старшого проектного менеджера організації "Write the World" англійською мовою, який вона адресує учням нашого ліцею, а також переклад листа українською.

Ліцеїсти, долучайтесь до цікавого міжнародного проекту!

Дорогі учні,

Міжнародна спільнота молодих письменників, яка називається “Write the World” (“Напиши світ”), запрошує вас приєднатися до групи з написання текстів, яка носить назву “Соняшники”, для участі в сесії осінь-зима 2022 р. Це буде закрита група на веб сайті для учнів тільки вашого ліцею, де ви матимете можливість розкривати різноманітні теми, пов’язані з Україною, українцями, вашою особистістю та світом. Також ви зможете читати письмові роботи один одного, писати коментарі та отримувати відгуки від фасилітаторів (Лізи та Наталії) та інших учасників групи.

Група “Соняшники” була створена, щоб підтримати вас і ваші спроби письма протягом дуже складного для України часу. Вона надає унікальну можливість покращувати навички письма англійською мовою, а також ділитися своїми знаннями, почуттями та досвідом про вашу чудову країну та чудових людей з більш широкою аудиторією.

Незалежно від того, чи ви приймали участь в роботі групи “Соняшники” влітку, чи ви новачок у цій групі, ми раді, що ви з нами. І дуже дякуємо тим з вас, хто працював з нами впродовж літа. Для нас було задоволенням та честю читати ваші твори та писати на них відгуки.

Тривалість цієї сесії 24 жовтня – 31 грудня 2022 року. Наприкінці кожен учасник групи, який напише хоча б п’ять з десяти робіт на запропоновані теми, буде нагороджений сертифікатом, а також ми відзначимо ваші письменницькі досягнення, зустрівшись в Зумі.

Якщо ви хотіли б приєднатися до групи з написання текстів “Соняшники”, або ж маєте запитання, будь ласка, пишіть Наталії Мадіянській на електронну пошту natam2008@gmail.com

З найкращими побажаннями,

Ліза Кочран, Старший проектний менеджер – Студентський досвід

Write the World, One Mifflin Place / Suite 400, Cambridge, MA 02138