Ризики в Інтернеті для поколінь Z та Альфа

   У нашому житті соціум відіграє важливу роль. Ставлення до однолітків, спілкування формують нас як індивідуальність. Цькування, тролінг, фішинг та інші види булінгу, кібербулінгу – невід’ємні негативні фактори сьогодення. А як щодо цифрового соціуму? Адже в реальному житті тобі можуть завдати не лише моральної, а й фізичної шкоди.
   Чи схожий кібербулінг на булінг у реальності? 3 березня 2020 року у 8 класах та 13 групі відбулася зустріч із представником кіберполіції. Тепер ліцеїсти знають, яке покарання може отримати людина, що спричиняє кібербулінг. Також ми отримали поради, як уникнути кібербулінгу та як протистояти агресії в соціальних мережах.
  Усі підлітки хочуть відчути на собі цей присмак безтурботного кохання. Але чи завжди воно таке безтурботне? «Віртуальне кохання» може розповсюджувати ваші дані і не тільки їх. Статистика показує, що 70% дітей страждає від сексуального насильства в інтернеті. Хто несе за це відповідальність? Як діти погоджуються на це? Як буде покарано зловмисників?
   На всі ці запитання ми змогли отримати відповіді під час проведення цифрової години «Протидія кібербулінгу та сексуальній експлуатації дітей в Інтернеті» за участі Романа Івановича Сочка, головного інспектора відділу протидії злочинам у сфері протиправного контенту та телекомунікацій Департаменту кіберполіції. Щоб не стати жертвою експлуатації в інтернеті, потрібно пам’ятати: спілкуватись із незнайомими людьми в інтернеті – дуже небезпечно, адже ця людина може знати психологію дітей і маніпулювати вами. Зустрічі з професіоналами своєї справи завжди проходять цікаво та захоплююче. Ця зустріч не стала винятком, адже Роман Іванович спілкувався з нами дуже відкрито та відверто, що допомогло ліцеїстам засвоїти поради.

ФОТО ПОДІЇ

 

Варвара Кожуховська,
Вероніка Костецька,
ліцеїстки 13 групи