МИ - НАУКОВЦІ !

25 вересня у Будинку вчителя відбувся захист інтегрованого колективного наукового проекту «ЮНЕСКО-Україна-УГЛ» вихованців випускного курсу.

Український гуманітарний ліцей Київського національного університету імені Тараса Шевченка став першим в Україні загальноосвітнім закладом, у якому, ще починаючи з 1994 року, проводиться захист учнівських науково-дослідних проектів. Досвід проектної діяльності ліцею охоплює не тільки Україну – ліцейні проекти захищалися також у Франції та Польщі.

Цього року тема проекту  була також присвячена міжнародній співпраці. Обрано її невипадково, адже Україна відзначає 60-річчя входження до цієї організації, а наш ліцей – 15 річницю своєї діяльнсоті як асоційованої школи ЮНЕСКО.

На захисті були присутні поважні гості – член комісії України у справах ЮНЕСКО, проректор з міжнародних зв’язків Київського національного університету імені Тараса Шевченка П.О. Бех; голова Батьківської академії ліцею, доктор юридичних наук, професор В.В. Костицький; завідувач кафедри періодичної преси Інституту журналістики КНУ імені Тараса Шевченка, доктор філології, кандидат філософських наук М.К. Василенко, завідувач кафедри теорії та історії педагогіки Київського університету імені Бориса Грінченка, доктор педагогічних наук, професор Н.М. Чернуха; голова Асоціації керівників шкіл м. Києва Ю.В. Шукевич, а також директори шкіл Печерського району та асоційованих шкіл ЮНЕСКО м. Києва.

Успішним захистом свого проекту, ліцеїсти продемонстрували, що можуть не тільки успішно навчатись, але й використовувати здобуті знання у дослідно-пошуковій роботі. Саме європейські стандарти розглядають знання як особистісну цінність, яка дозволяє кожному бути успішним. А тому наш проект – це ще один крок до європейськості української освіти.