Поспішайте творити добро!

   Благодійна діяльність та підтримка незахищених – це добра традиція нашого ліцею. Саме тому, за ініціативи директора Сазоненко Г.С., під час святкування 25-річчя УГЛ було організовано благочинну акцію на підтримку вихованців Щорської загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІ ступенів Чернігівської обласної ради. На зібрані кошти придбані ліки, матеріали для рукоділля, 2 електролобзики для уроків праці, а також 16 чудових рюкзаків для старшокласників,  також ліцейною родиною було подаровано м’які іграшки дітям,  які закінчили чверть із найкращими оцінками.
   Отже, довгоочікувана поїздка відбулась 6 листопада 2016 року. Представники  Учнівського парламенту та педагогічного колективу – Гончаров Ілля (31 гр.), Шевченко Уляна (32 гр.), Косий Віталій (23 гр.), Майбогіна Н.В. (учитель економіки) відвідали місто Сновськ, яке знаходиться більше ніж за 200 км від Києва.
   Поїздка була захоплюючою, емоційною та наповненою нових зустрічей. Разом із волонтерами, серед яких були й випускниці  Віра та Даша Розумні, ліцеїсти брали участь у розважальній та пізнавальній програмі для дітей школи-інтернату. Учитель економіки Майбогіна Н.В. провела інтерактивний треніг для старшокласників «Мрії та цілі», під час якого діти намагалися фантазувати, думати про майбутнє.
  «Витратити один день, подарувати добрі слова, обійми, усмішку – це, здається, так мало, але якщо кожен із нас подарує своє тепло дітям, які позбавлені батьківського піклування, то разом ми можемо змінювати їхні долі», - такий відгук залишила Уляна Шевченко після поїздки. Ці слова співзвучні зі словами матері Терези: «Ми не можемо робити великі справи, але ми можемо робити маленькі, проте з великою любов’ю».
   Під час поїздки з нашими представниками зустрілася директор школи-інтернату, з якою було підписано угоду про соціальне партнерство, адже для УГЛ це вже не перша і, сподіваємося, не остання благодійна акція на підтримку вихованців Щорської школи.
   Щиро дякуємо всім організаторам акції, а також особлива подяка сім’ї Софії Дорошенко, учениці 12 групи, яка брала активну участь в організації поїздки.
   Поспішайте творити добро!