ПОДІЇ ЖОВТНЯ

 

Спливає жовтогарячий жовтень. Багато цікавих ліцейних подій залишив у пам’яті наших вихованців та учителів цей місяць.

12 жовтня до Дня українського козацтва та свята Захисника України відбулися козацько-лицарські перегони між ліцеїстами 8-9 класів. Найкращими інтелектуалами і найспритнішими ліцеїстами виявилися побратими: Лисаченко Іван (8-а), Якимов Єгор (8-б), Нагірняк Юстин-Любомир (11 група), Терещук Андрій (12 група), Братко Олександр (13 група).

Українські народні козацькі й стрілецькі пісні, гумор та цікаві змагання створили піднесений святковий настрій та переконали, що «Козацькому роду – нема переводу»:

Щоб зберегти безцінну волю

Немало пройдених шляхів, 

Лягло й немало ворогів, 

Та лиш КОЗАК стоїть й понині, 

На нашій славній Україні. 

 

16 жовтня – ліцейна родина вітала свого неповторного почесного Вчителя ліцею – Аллу Арсенівну Ткач із ювілеєм:

         Ви – жінка неповторна, емоційна,

Завжди красива, дуже самостійна,

Для Вас – весь степ уквітчаний квітками,

Він пахне батьківським добром й руками мами,

Ви – втілення вкраїнської краси,

Ви – сильна Жінка із роси й сльози.

Ми щиро зичимо лишатися собою,

Свобідною й готовою до бою

За рідний край, за мову, за державу

Задля нащадків, зовсім не для слави.

За Вами ми рівняєм свої кроки –

         Ви нам даєте віру і уроки.

Нехай Господь сторицею вертає

Енергію й любов, палку, безкраю,

Ми зичим Вам здоров’я, щастя, миру,

Багато літ земних бажаєм щиро!

19 жовтня розпочато зустрічі з цікавими, творчими особистостями у Літературній кав’ярні Музею культурної спадщини України ліцею. Цього місяця ліцеїсти зустрілися й говорили про сучасну поезію з поетесою, переможницею літературних конкурсів Мариною Целуйко. Ось яке враження у її серці залишили наші учні: «Була запрошена до Українського гуманітарного ліцею. То було неймовірно – відчутий й пізнати енергію сучасних молодих людей. Вони безмежно космічні. То особистості з великої літери Л-Люди…».

26 жовтня ліцейний театр "Мельпомена" під керівництвом режисерів та керівників Л.Г. Василенко та С.Д. Легіної  презентували виставу «Alea jacta est» («Жереб кинуто») за п’єсами Ю. Грушуса «Любов, джаз і чорт» та Г.Міллера «Жорстока гра», яка номінується на присвоєння почесного звання «Зразковий художній колектив».

Ця вистава вкотре зачепила приспані душі глядачів. Наші вчителі й діти - найкращі  актори (навіть ті, хто вже пішов з ліцею, – неповторні!).

Мистецтво робить унікальну справу – змінює світ на краще, окрилює і надихає... Дякуємо вам, Людмило Григорівно Василенко та Світлано Дмитрівно Легіна, що Ви робите Ліцей і нас кращим!

 

 

 Ірина Головай,
 вчитель української  мови та  літератури