«Ключем до будь-якої науки є знак питання»: перша лекція у професора

У ліцеїстів багато знаків питань, які вони з викладачами Київського національного університету імені Тараса Шевченка спробували перетворити, можливо, ще не на знаки оклику, але хоча б на три крапки. Першого вересня, для профільних груп Українського гуманітарного ліцею на базі легендарного червоного корпусу університету доценти та професори кафедр економічного та юридичного факультетів, інституту міжнародних відносин та інституту філології прочитали традиційні першовересневі лекції. Профільна підготовка є пріоритетом в освітній системі ліцею!

Доцент кафедри менеджменту інноваційної та інвестиційної діяльності, кандидат економічних наук М.В.Ситницький виклав ґрунтовну лекцію-історичний нарис «Історія економічного факультету КНУ імені Тараса Шевченка» для груп економічного профілю (23-ої та 33-ої). Доцент кафедри міжнародних медіакомунікацій та комунікативних технологій, доктор політичних наук С.І.Даниленко прочитав лекцію-аналіз історико-філософській 22-й групі про новітні тренди міжнародних відносин щодо сучасної України. Ліцеїстів груп юридичного профілю (24-ої та 32-ої) пізнавальна лекція «Держава і право як цивілізаційне явище» доцента кафедри теорії держави і права, кандидата юридичних наук О.Б.Костенка спровокувала на роздуми. А філологи 21-ої та 31-ої груп відвідали лекцію-дослідження «Жива душа Поетова свята…»: Тарас Шевченко і Київський національний університет імені Тараса Шевченка» О.М.Сліпушко, завідувача кафедри історії української літератури і шевченкознавства Інституту філології.

Науково-популярні лекції професорсько-викладацького складу Київського національного університету імені Тараса Шевченка, за відгуками ліцеїстів, показали їм ту вершину, до якої треба прагнути через сумлінну й наполегливу працю.
Заступник директора з науково-методичної роботи А.О. Скорофатова