Перший трансатлантичний діалог

 

   9 вересня 2020 року відбувся франкомовний  zoom-діалог під назвою “75-та річниця ООН:  роль глобальної співпраці у розбудові кращого майбутнього для всіх”, ініціаторами якого виступили  Постійне представництво України при ООН і Український гуманітарний ліцей Київського національного університету ім. Тараса Шевченка. До цього проєкту приєдналася Міжнародна французька школа у місті  Київ. 
   Метою першого подібного заходу в діяльності не лише Постійного представництва України при ООН, але й більшості закордонних установ України та навчальних закладів нашої держави було пропагування та популяризація серед учнівської молоді України – однієї з держав-засновниць ООН та країни-спостерігача в Міжнародній організації франкофонії – діяльності цієї Універсальної Організації та внеску франкофонії в її багатогранну роботу.  
На початку віртуального діалогу його учасників-представників дипломатичних місій Франції та Бельгії при ООН, високих посадовців ЮНІСЕФ в Україні і    Міжнародної організації франкофонії при ООН, учнів Українського гуманітарного ліцею та Міжнародної французької школи  привітав Постійний представник України при ООН – Посол Сергій Кислиця.
   За оцінками іноземних учасників,  запитання ліцеїстів були цікавими і навіть складними, а саме: про реформу ООН і роботу держав у Раді Безпеки Організації.
   Блискучим модератором першого трансатлантичного франкомовного діалогу виступила учитель французької мови Українського гуманітарного ліцею Лариса Мироненко, яка зауважила, що вести й супроводжувати французькою мовою протягом двох годин такий захід досить складно, але захопливо.
Учні I і II курсів УГЛ КНУ імені Тараса Шевченка-учасники діалогу Катерина Пилипенко, Северин Пшевлоцький, Еміліана Сіренко, Уляна Зінченко, Тарас Волк, Марина Пархомчук, Михайло Михайлюк, Олександра Кірєєва і Денис Станович висловлюють вдячність Постійному представнику України при ООН, Послу Сергію Кислиці за чудову ідею проведення такого унікального, експериментального заходу, відзначаючи його високу пізнавальність, а головне – за  потужну мотивацію поглиблювати вивчення французької мови.



ЛИСТ-ПОДЯКА