6 березня 2018 року о 12 та 16 годині в Картинній галереї  Українського гуманітарного ліцею КНУ імені  Тараса Шевченка  ( провулок І.Козловського, 3) відбудеться перша персональна виставка у місті Києві визначного художника України Ореста Скопа.

Митець є учасником виставок в Україні та за її межами, організатором та автором експозиції шістнадцяти міжнародних мистецьких виставок «Львівський осінній салон».

Творчість заслуженого діяча мистецтв України Ореста Скопа  надзвичайно багатогранна, митець працює у галузі художнього проектування, архітектури та станкового живопису. Особливе місце в його творчому доробку посідає  живопис, в якому художник послідовно утверджує національні ідеали в модерному образотворчому мистецтві.

Над циклом живописних полотен «Козак Мамай», присвячених пам’яті сліпих кобзарів, розстріляних радянською владою у 1934 році у місті Харкові, Орест Скоп розпочав працювати у 1980 році. За цей час художником було створено близько 300 живописних полотен, які знаходяться в колекціях музеїв України і за кордоном.

Художник є постійним учасником щорічного Всеукраїнського історико-культурологічного фестивалю «Мамай-Гезі» (2008-2013 р.р.) у музеї історії міста Дніпродзержинська, ініціатором створення музею образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва «Козак Мамай» у місті Дніпродзержинську Дніпропетровської області.

Орест Скоп є автором та співавтором понад 20-ти музейних інтер’єрів та експозицій. Автор іконостасу та проекту інтер’єру церкви Воскресіння Христового у селі Віжомля Яворівського району Львівської області. Створив та подарував картину «Відспівування Тараса Шевченка» каплиці Святого Миколая у місті Батурин Чернігівської області. Автор проектів каплиць, дзвіниць, меморіальних дошок, геральдичних знаків, прапорів. Архітектор пам’ятників Т.Г.Шевченку, митрополиту Андрею Шептицькому та 2000-літтю Різдва Христового у місті Трускавці Львівської області, Роксоляні у місті Рогатині Франківської області, гетьману І.Виговському у селі Руда Жидачівського району Львівської області, воїнам-афганцям у місті Стрий Львівської області, М.Шашкевичу у селі Новосілки Буського району Львівської області, погруддя Соломії Крушельницької у Варшавській опері (Польща) та ін. Орест Скоп є художником-постановником опери «Аікісі» (Львів ‑ Канада, 1992 року).

Орест Скоп ‑ активний учасником благодійних аукціонів: «Подаруй дитині надію»; на підтримку Українського Католицького університету; на підтримку дітей-інвалідів товариства «Надія»; збору коштів: на пам’ятник скульптору В.М.Гаврилкові (2012 рік), для благоустрою СШ №44 ім.Т.Г.Шевченка у місті Львові (2013 рік). Брав участь у Благодійних Шевченківських вернісажах у Києві. Подарував значну кількість власних творів і експонатів музеям та організаціям.