Педагогічний Оскар-2015

7 травня у Мистецькому салоні Червоного корпусу Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбулося унікальне свято – свято на честь гідного Учителя та успішного Учня –  «Педагогічний Оскар -2015».

Проведення  цього  щорічного конкурсу, у якому за визначеними номінаціями перемагають найкращі представники учнівської, учительської та батьківської громади,  став у ліцеї традиційним.

 На початку свята про Україну й українського Вчителя, про найвищу розкіш – розкіш людської приязні і співпраці – сказала   Ганна Сазоненко, директор ліцею, народний вчитель України,  кандидат педагогічних наук. Звернувшись  з вітальним словом до ліцейної родини, почесних гостей, директор наголосила:  «Педагогічний Оскар – це ліцеєм визнані найдостойніші його таланти, які є взірцем майстерності, толерантності, доброчинності, сумлінності вчіння. Саме Вони – талановиті – забезпечують перспективу прийдешнього дня нашого ліцею. Педагогічний Оскар – це радість творчої співпраці в умовах найскладнішого змагання, коли визнання твоєї унікальності проходить під прискіпливим оком колег, ліцеїстів, їхніх батьків».

У  номінації  «Учитель року» було відзначено заступника директора  з інформаційних технологій  Ольгу Осадчу,  а «Ліцеїст року»  – переможця  7  Всеукраїнських олімпіад, ліцеїста 24  групи   Олексія Панчака. Меценатом та благодійником відзначення переможців у цих номінаціях другий рік поспіль   є   генеральний директор   компанії    «SYSTEM»   Ігор Мазур.  

 На урочистій церемонії  був присутній голова Печерської  районної в місті Києві державної адміністрації  Сергій Мартинчук,   який, звернувшись до ліцейної  родини,  підкреслив, що визнання  найдостойніших та найталановитіших  учителів та учнів ліцею в атмосфері духовного піднесення  – це престижно.  Голова вручив почесну нагороду ліцеїсту року   – Олексію Панчаку.      

Переглянути проведення урочистої церемонії «Педагогічний Оскар-2015» можна за посиланням.

У традиціях  ліцею іменні та персональні  стипендії, засновані   видатними діячами,  елітою України. Під час церемонії було вручено стипендії:

  • депутата  України  Леоніда Ємця (родиною Ємців  була заснована стипендія члена Піклувальної ради ліцею,  народного депутата України Олександра Івановича Ємця);
  • Павла Мовчана,  Голови Всеукраїнського товариства  «Просвіта»   імені  Тараса Шевченка,  члена Піклувальної ради ліцею, поета, політика,  громадського діяча;  
  • Оксани Салати,  директора Центру розвитку «ЦЕФЕЯ», доктора  історичних  наук, професора; 
  • Степана Брацюня,  голови Всеукраїнського благодійного  фонду «Соборність»;
  • Валентини Стрілько,  голови Міжнародного благодійного   фонду  ім. Ярослава Мудрого,  кандидата педагогічних  наук.

Серед засновників персональних  стипендій в ліцеї і наші батьки, бо  ліцей-родина  – це висота й доброта,  відповідальність і любов, совість і правда.  Голова наглядової ради приватного акціонерного товариства «Укрінбанк» Володимир Олександрович Клименко заснував стипендію для талановитих та обдарованих економістів. Уже вкотре цією стипендією Володимир Клименко нагороджує  достойних  учителів  та учнів ліцею.

   Цього року Піклувальною радою ліцею,  яку очолює Леонід Кравчук, Перший Президент незалежної України, була заснована  стипендія ради з метою розвитку ліцейної освіти, підтримки обдарованих ліцеїстів, вчителів у справі виховання інтелектуальної та творчої еліти України, реалізації принципів європейськості шкільної освіти.

 Стипендії членів Піклувальної ради ліцею:   Андрія Страннікова,  депутата  Київської  міської  ради,  голови  постійної комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Київради, члена Піклувальної ради ліцею, випускника ліцею;  Бориса Андресюка, депутата Верховної Ради України 3-го та 4-го скликання, доктора політичних наук, професора, заступника голови Піклувальної ради ліцею;  Василя Костицького,  доктора юридичних наук, професора, заслуженого юриста України, – отримали переможці ІV етапу  Всеукраїнських  олімпіад та  їх  вчителі.

Урочисто, святково, піднесено відбулося ліцейне свято вручення нагород найкращим номінантам «Педагогічного Оскару-2015». 

Почесні стипендії  отримали вчителі ліцею: Людмила Гребенюк,  учитель історії;  Володимир Назаров,  учитель  правознавства;Тетяна Шеремет, учитель економіки,  Катерина Бальоха  та  Олександр Худобець,  Заслужені вчителі України; Світлана Легіна, керівник театральної студії  «Мельпомена»;   та ліцеїсти – переможці  ІV етапу  Всеукраїнської  олімпіади з економіки: Ганна Бодня, Наталія  Невінчана, Микита Денисенков,  з  історії –  Олексій Чижик,  з правознавства  - Єлизавета Шрам; а також неодноразові  переможці  ІІІ етапу  Всеукраїнських олімпіад, МАН, творчих  конкурсів: Олександра Пасенченко, Олександра  Рябець, Катерина  Малашок, Анна Крутова, Анастасія Куценко; бронзовий  призер      Міжнародної науково-практичної конференції  молодих дослідників ICYS-2015 (Туреччина) у секції екології  – Ольга Коломицева.

Також Почесною грамотою ліцею була нагороджена Олена Чала, яка багато років поспіль є незмінним  головою  Батьківської ради ліцею,  її талановитим організатором та креативним менеджером.

На сцені Мистецького  салону звучав  «Золотий голос України» Ніни Матвієнко, Героя України, Народної артистки; співали  Заслужена артистка України  Світлана Мирвода, Роман Лузан  – лауреат всеукраїнських конкурсів (клас Анатолія Мокренка, професора Національної музичної академії України імені Петра Ілліча Чайковського), Дарина Кирилко – лауреат конкурсу «Голос країни», випускниця ліцею;   линули  віртуозні  звуки скрипки та   фортепіано.

Дякуємо меценатам, благодійникам,  батькам та всій ліцейній родині за відзначення здобутків у царині інтелектуальної праці. Зичимо всім нових стартів, нових звершень!

 

«Як стверджував Наполеон: «Успіх – ось що створює великих людей». Без жодного сумніву, отримати заповітне визнання і нагороди з рук директора ліцею – Ганни Стефанівни та поважних гостей і меценатів, які запровадили низку іменних стипендій, - це досягти підкорення вершин ліцейного Олімпу, пройшовши шлях “Per aspera ad astra”, який надзвичайно точно підкреслює ліцейну філософію. Для вчителів – це унікальна можливість у номінації «Учитель року» здобути визнання своїх титанічних старань задля становлення на шлях істини молодого покоління українців, що навчається в ліцеї, бо як твердить латинський афоризм: «Nostra victoria in concordia». Для учнів – чудова мить усвідомлення того, що їх зусилля, вмотивовані висловлюванням Конфуція  «…дорогоцінний камінь не можна відполірувати без тертя»,   приносять дорогоцінні для них результати у вигляді звання «Ліцеїст року»,  почесні  стипендії від фондів і меценатів. Адже саме таке визнання безмежно спонукає і підштовхує як наймудріших наставників, так і обдарованих, амбітних ліцеїстів на нові звершення, оскільки, як зазначав, У.Черчилль: «Успіх – це здатність йти від поразки до поразки, не втрачаючи ентузіазму».

Олексій Панчак  - «Ліцеїст року – 2015» 

 

«На сцені, під час церемонії нагородження, я переживала доволі-таки змішані почуття: звісно, це  і піднесення, і тріумф,  і перемога,  адже визнання та відзначення  є лише однією, світлою стороною медалі, позаяк з іншої – часом нелегка праця та сотні невдач; це і безмірна вдячність  (нехай навіть це звучить трохи банально) кожному: директору, вчителю, другу, батькам – людям, котрі так чи інакше надихали мене, надавали матеріальні можливості або ж дарували любов і тепло в найважчі часи та завжди були поруч… Тут  мене охопила така легка, щемлива печаль,  коли, обвівши поглядом залу,  усвідомила, що невдовзі маю полишити цю родину, в колі якої щодня була впевненість, сила та «крила», про які писала Ліна…

Тож, ліцеїсти, насолоджуйтесь кожним днем в Українському гуманітарному та не бійтеся власних Еверестів,  як казав Ейнштейн, «ресурси завжди знайдуться»!»

               Катерина Малашок, стипендіантка, ліцеїстка 32-ї історичної групи