6 листопада відбулася педагогічна рада «Професійна компетентність учителя-акмеолога як чинник становлення і розвитку життєво компетентної особистості випускника ліцею».

Існує думка, що педагогічна рада - це зібрання вчителів, які між собою обговорюють питання щодо навчання, дисципліни. Проте  це не стосується нашого ліцею, бо ми акмеологічний заклад,  і наша  педрада  -  палкі  та цікаві  дискусії, модератором яких  є   директор,  кандидат педагогічних  наук Ганна Стефанівна.  Тут збираються  всі учасники освітнього  процесу: учителі, вихованці (здобувачі освіти),  учнівський парламент,   батьківська громада, щоб разом вирішити нагальні питання та проблеми.

Ми разом дискутували про компетентнісну освіту в контексті Нової  школи. З 22 тез учасники зібрання вибирали одну, яку вважали найактуальнішою, та аргументували свій вибір. В обговоренні брали участь усі: діти-батьки-учителі. Мене вразили наші наймолодші ліцеїсти – восьмикласники, що відстоювали свою позицію, давали слушні поради батькам та вчителям, які прислухалися до нових ідей представників покоління «Z».

 Пушенко Артем,
 член Учнівського парламенту

Педрада розпочалася ...  Інтерактив…   Нас захопила  гра «Якщо б я був учителем».  

Ми були  лідерами  груп,  отримавши   сови (символ мудрості) з написами: «вихователь», «директор», «учитель математики», «учитель української  мови»…., виконували завдання: спроектувати  модель ідеальних учителів  та висловити свої ідеї  стосовно  навчання. Як нам здається, ми  справилися з цим завданням! Усі присутні почули багато цікавих думок щодо обговорюваних тем.

Ця педрада є ще одним підтвердженням того, що ліцей –  місце, де діти зацікавлені в процесі навчання, а вчителі в його постійному вдосконаленні.

Юрій Захарченко, Анна Бикова,  ліцеїсти  8-a  класу

Ліцеїст і кандидат педагогічних наук, народний вчитель України, директор ліцею Г.С.Сазоненко разом обговорювали проблеми, аналізували, генерували ідеї. Це вражає! Різноманітні тези досить швидко змінювали одна одну, а кожна пропозиція  знаходила багато доповнень та ініціатив від батьків  та учнів. Наші діти проектували ідеальну модель ліцейного вчителя,  а вчителі уважно дослухалися до порад найменших ліцеїстів. Символом цього обговорення була сова – МУДРІСТЬ.  

 Віктор Мілейко,

батько ліцеїста 8-а класу

 

Конструктивність діалогу, прийняття колегіальних рішень учителями, батьками, ліцеїстами продемонстрували єдність думок і прагнень ліцейної родини у справі виховання наших дітей.  Виступів було багато, адже в основі педагогіки партнерства – спільні цілі та прагнення для досягнення результату – виховання життєво компетентної особистості.

 Ганна Децик,

мама ліцеїстки 8-а класу