Школа як мрія… Освіта майбутнього у вимірі європейськості.  Філософія сучасної освіти України. Менеджмент та лідерство. Це коло питань обговорювалося 27-28 лютого 2020 року на    Міжнародній конференції «Школа 2030 в Латвії і Нова українська школа - стратегії розвитку».  Ініціатор конференції Міжнародний освітянський «Партнер»-клуб, який  заснований 2004 року  Ганною Сазоненко,  директором  ліцею,  народним учителем України, кандидатом  педагогічних наук,  лауреатом  Державної премії в галузі освіти.
  У конференції  брали участь директори інноваційних закладів України. Це не лише місто Київ, Одеса,  Кропивницький, а й сільські школи Чернігівщини та Київщини. 
  Діалоги «Європейськість української шкільної освіти» спонукали до роздумів кожного учасника. Г.С. Сазоненко у своєму виступі підкреслила актуальність цієї проблеми.
  Конференція відбулася  в Ризькій українській школі,  директор якої  Лідія Кравченко, українка за духом та сутністю, змогла створити унікальну українську європейську школу.
  Прийом в Українському посольстві Латвії запам’ятався зустріччю із  харизматичним  Міщенком Олександром  Павловичем, Надзвичайним  і Повноважним Послом України в Латвії. Його виступ  на   книжковому ярмарку  - 2020,  де  було представлено локацію   «Українська книга», привернув увагу не лише українців.