Розтинати життя на спогади
                                                                   До і після Майдану Гідності…
                                                                   День і ніч… Кілька сотень обертів,
                                                                   Що для когось завмерли вічністю…
20.02.2015  
Ольга Германова,
вчитель української мови УГЛ

 

18 і 19 лютого 2022 року вчителі та учні ліцею вшанували пам’ять  героїв Майдану покладанням квітів до пам’ятного знаку на Алеї Героїв Небесної Сотні.

Вісім років минуло з тих трагічних, але і величних подій Революції Гідності… Вона почалася з Євромайдану 21 листопада 2013 року, а завершилася кривавими розстрілами та перемогою українського народу над тодішньою злочинною владою.

Відзначення подій Революції Гідності – данина пам’яті загиблим героям Небесної Сотні. А тепер і стала ліцейна традиція, що є незмінною упродовж останніх 8-ми років.

Новітня історія України твориться тут і зараз. Революція Гідності, очевидцями або учасниками якої були ми всі, утверджувала цінності Свободи, демократії, права вибору нацією власного шляху розвитку. 2014 року український народ гідно повернувся у коло своєї європейської родини.

Найвища жертовність загиблих героїв Небесної Сотні, що ціною власного життя обстоювали Гідність нашого народу на Майдані Незалежності, забезпечила кожному з нас можливість жити в інших реаліях українського сьогодення…

Тривають військові дії на сході України і триває цивілізаційна боротьба українського народу за Волю, право сповідувати загальнолюдські цінності, а найголовніше – бути собою.

Вічна і світла пам’ять Героям!
Герої не вмирають!

 
       Відразу після покладання квітів над Києвом зійшла веселка... Символічно і прекрасно. Слава Україні!