НОВИНИ
23.03.2021

Світлої пам'яті... Щира Душа!

Помер Приятельчук Анатолій Олексійович,  відомий вчений-філософ,  педагог, професор, завідувач кафедри філософії гуманітарних наук філософського факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка;   працював учителем  у  ліцеї, викладав предмет  «Людина і світ».

Світлої пам'яті...Царю Небесний!

Світлої пам'яті...Щира Душа!

Світлої пам'яті...Сину воскреслий!

Шляху земного коротка межа...

Ти обніми його світлим  промінням...

Сіяв, писав, так незле научав...

Хай спочиває... чека Воскресіння!

Він так натхненно і світло палав!..

Світлої пам'яті...Царство Небесне!

Хай спочиває...Хай пухом земля..

19.03.2021

ЮНЕСКО 2021

Український гуманітарний ліцей прийматиме Всеукраїнську конференцію учнів асоційованих шкіл ЮНЕСКО 2021 року

18 березня 2021 року відбулася зустріч директора Українського гуманітарного ліцею (м.Київ) Ганни Сазоненко із заступницею Голови Національної комісії України у справах ЮНЕСКО Тетяною Іжевською, в ході якої були обговорені питання організації у цьому році чергової Всеукраїнської конференції учнів асоційованих шкіл ЮНЕСКО на базі ліцею. Як відомо, зазначена Всеукраїнська конференція проводитиметься відповідно до Порядку денного ЮНЕСКО у галузі сталого розвитку на період до 2030 року та програми “Освіта для сталого розвитку 2030”, що має на меті впровадження інноваційних педагогічних підходів, які дозволять учням отримувати знання, необхідні для створення більш сталого суспільства...

09.03.2021

Ще не було епохи для поетів, але були поети для епох!

Ще не було епохи для поетів,
але були поети для епох!

9 березня – День ушанування величного Поета, Пророка і Творця нації Тараса Григоровича Шевченка. Кожен свідомий українець звіряє у ці дні власне життя, сумління і вчинки з Шевченковими заповітами, кожен по-своєму переосмислює Слово Кобзаря.