Ой хто, хто Миколая любить…

Ліцеїсти Українського гуманітарного ліцею КНУ імені Тараса Шевченка, як і всі інші діти, з великим нетерпінням чекають свята світла і добра - Святого Миколая.

19 грудня відбулося дійство, яке підготував 8-А клас. Ліцеїсти та всі присутні звернулися до Святого Миколая з проханням, аби він виконав усі побажання, запевняючи, що весь минулий рік були чемними. Янголи запросили Святого, і він  привітав усіх присутніх, побажав дітям, батькам, вчителям миру, добра, щастя та роздав подарунки. Завершилося свято подякою директора ліцею Ганни Стефанівни Сазоненко ліцеїстам за гарний настрій.

Найочікуванішою подією цього дня було традиційне відвідування із святковою виставою дошкільного навчального закладу № 591 (для дітей із вадами опорно-рухового апарату). Ліцеїсти 8-А класу подарували діткам цього садочка свято. Малята плескали в долоні і раділи приходу янголів та Миколая, розказували віршики, співали пісеньки, танцювали. Враження у ліцеїстів були неповторні, вони були захоплені тим, що дарувати комусь свято, бути для когось янголом чи феєю - це так приємно.

«У садочку була нереально класна атмосфера. Щира радість дитини, яку я запросила до танцю, залишиться в моїй душі на все життя», - пише ліцеїстка Дарина Михайленко. «Це було незабутньо: бачити їхні сяючі очі та щирі усмішки», - поділилася враженнями Евеліна Кривопуст, а Соломія Гнатюк згадує: «Ми переживали перед виступом, але, коли побачили дитячі очі, які радісно горіли, всі переживання розвіялися, у нас склалося враження, що ми одна велика сім’я».

Колектив дошкільного закладу був безмежно вдячний за свято та приємні подарунки директору ліцею, ліцейній родині - усім, хто був причетний до організації цього дійства, на яке з нетерпінням чекають щороку вихованці садочка. Щиру подяку висловила Оксана Іванівна Горелик, завідувач ДНЗ № 591 м. Києва: «Стало доброю традицією зустрічати початок Новорічних та Різдвяних свят із вами, юними, щирими, добрими, щасливими. Ваша допомога дітям, хворим на дитячий церебральний параліч та з порушеннями опорно-рухового апарату, має велику ціну, тому що ця допомога щира і світла».

Саме зі Святом Миколая приходить до нас новорічно-різдвяний настрій, а це найкращий час для проявів турботи і уваги до ближнього, а також для добрих безкорисних вчинків, здійснення найзаповітніших дитячих мрій. У цей день до ліцею традиційно завітали гості: Степан Брацюнь – голова правління Всеукраїнського благодійного фонду «Соборність», Олександр Мацепура – голова правління Благодійного фонду «Національна еліта», Олена Чала – голова  Батьківської ради ліцею, Андрій Странніков – депутат Київської міської ради, член Піклувальної ради ліцею, випускник ліцею. «Миколайчики» у вигляді стипендій отримали 14 ліцеїстів (діти-напівсироти, батьки яких позбавлені батьківських прав, беруть участь в АТО та діти, які переміщені з тимчасово окупованої території), а також Іменною стипендію Андрія Страннікова були нагороджені  Ганна Григорівна Снітко, учитель художньої культури, та Микола Сизько, переможець ІV етапу Всеукраїнської олімпіади з економіки.

Діти були вдячні директору ліцею Галині Стефанівні Сазоненко, представникам фондів,  Піклувальній та Батьківській радам за увагу, за те, що ліцейна родина опікується ними.