НАВЧАЛЬНО-НАУКОВИЙ ТРЕНІНГ "АКАДЕМІЇ МОЛОДОГО УПРАВЛІНЦЯ"

 

11 березня 2023 року Навчально-науковий інститут публічного управління та державної служби КНУ імені Тараса Шевченка в рамках роботи "Академії молодого управлінця" на базі єдиної в Україні кафедри парламентаризму проводив тренінг "Розвиваємо вітчизняний парламентаризм разом", у якому взяли участь ліцеїсти 31 і 32 груп УГЛ.

 

Тема змодельованого засідання Верховної Ради - "Прийняття державної програми повоєнної відбудови України".

Мета: проведення у форматі ділової гри засідання ВР України з проблем відновлення країни після Перемоги; виокремлення тактичних і стратегічних напрямків відродження України.

Під час тренінгу-гри була відтворена діяльність парламентської більшості (наші учні) та опозиції.

 

Тренінг дав можливість ліцеїстам поспілкуватися з поважними людьми, що мають значний особистий досвід парламентської роботи. Майбутні абітурієнти дізналися цікаві факти про діяльність кафедри парламентаризму, а також їх зорієнтували у виборі професії на тлі цьогорічної вступної кампанії.

 

Крім того, молоді надзвичайно корисно і цікаво було відчути себе в ролі депутата Верховної Ради України, запропонувати свої ідеї для післявоєнної відбудови нашої держави, попрактикуватися у веденні парламентських дебатів. Цей досвід здатен неабияк посилити впевненість юних громадян України у стрімкому розвиткові країни, а також допомогти краще зрозуміти ким саме вони хочуть стати у майбутньому.

 

За організацію та проведення тренінгу дякуємо пані Лілії Григорович - депутатці II-VI скликань Верховної Ради України (1994-2012 рр.), голові Союзу українок (з 2001 р.), викладачеві кафедри парламентаризму КНУ імені Тараса Шевченка; Олександру Худобцю - вчителю історії України та всесвітньої історії УГЛ, Заслуженому вчителю України; Тетяні Стулень - завідувачці бібліотечно-інформаційним центром УГЛ КНУ імені Тараса Шевченка.