Нарешті довгоочікувана зустріч – «Посвята в ліцеїсти»

 
    Нарешті довгоочікувана зустріч – «Посвята в ліцеїсти» в Українському гуманітарному ліцеї Київського національного університету імені Тараса Шевченка!
    Скільки емоцій, вражень, радості! Усе таке рідне, знайоме: атрибутика свята, символіка держави і «Козацький марш», і  «Клятва ліцеїста»… Формат свята лаконічний через COVID-19 (онлайн і офлайн), але це не затьмарило нашу ліцейну родину: радісні вітання, мажорна музика, ошатний дворик і відповідний дрес-код.  Це інтродукція.
    До учасників урочистого свята з теплим привітанням звернулася  директор Українського гуманітарного ліцею КНУ імені Тараса Шевченка Ганна Сазоненко, народний вчитель України, кандидат педагогічних наук, лауреат Державної премії в галузі освіти, висловивши оптимістичну надію на нові досягнення в ключовій ідеї ліцею – плеканні державної еліти України: «Ліцей для вас, ліцей – це висота. Сміливо прямуйте до свого  АКМЕ». У виступі директора відчувалося занепокоєння нинішньою епідемічною ситуацією в Україні, але водночас  Слово  було сповнене сподівань та надій.
   Інтегрованість зусиль дає свої плідні результати: ліцеїсти з першого дня націлені на серйозну роботу – і це вселяє надію, що все буде, як має бути – достойно, гідно, відповідально й перспективно. А вектор навчання націлений на акме – на здобуття нових знань і в цьому, як завжди, допомагають і наші випускники (Антон Криштопа, Олександара Марченко, Іван Лушаков), і науковці (доцент інститут журналістики КНУ імені Тараса Шевченка М. П. Калініна та д.ф.н. Інституту міжнародних відносин С. І. Даниленко; доцент ННЦ «Інститут біології та медицини» К. С. Афанасьєва; А. М. Лозова, к.е.н., викладач КНУ імені Шевченка кафедри макро та мікроекономіки).
    Завершився останній урок… Дивлюся на безлюдне подвір’я ліцею та згадую, яким воно було вранці. Усі, хто сьогодні стояв там з долонею на серці під час виконання Державного Гімну України, розпочали нову сторінку свого життя. Як би пафосно це не звучало, але глибоко в душі я відчула те "Клянусь!", що пролетіло над подвір’ям ліцею. Ми клялися перемагати, ставати важливою частиною ліцейної родини та гідно увійти до закладу, на честь якого названо астероїд «УГЛІЯ». Це ж неймовірно! Тепер УГЛ – наш, а ми – його. І моєму серцю так тепло від цих слів. 

 

Теряєва Ольга, ліцеїстка 13 групи

 

Першовересневі лекції

Сьогодні у нас відбулася онлайн-зустріч з Анною Матвіївною Лозовою, кандидатом економічних наук, викладачем КНУ імені Шевченка кафедри макро та мікроекономіки.  Конференція була цікавою, адже нам розповіли про переваги економічного факультету КНУ імені Шевченка. Пані Анна провела ділову гру, щоб ми краще засвоїли інформацію. Завдяки онлайн-зустрічі ми відчули атмосферу університету, дізналися про культурне, спортивне та наукове життя закладу.

Я впевнена, що сьогоднішнє спілкування змусило багатьох замислитись над вступом саме до економічного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка!

Евеліна  Волкова, ліцеїстка 21 групи