НА ВІЧНОМУ ШЛЯХУ ДО ШЕВЧЕНКА

Український гуманітарний ліцей продовжив тему Шевченкіани в ліцеї.

08.04.2014 відбулася зустріч «На вічному шляху до Шевченка» з українським літературознавцем і політиком, професором, академіком, лауреатом Національної премії імені Тараса Шевченка, директором Інституту літератури імені Тараса Шевченка НАН України Миколою Григоровичем Жулинським.

Ганна Стефанівна, директор ліцею, народний вчитель України під час зустрічі зауважила: «Світ Шевченка неосяжний. Це феномен, який важко пізнати, він завжди сучасний, і наша сьогоднішня зустріч – це пам’ять і шана великому поету, ще одна знакова ліцейна подія, присвячена 200 – річчю з дня народження Кобзаря».

Микола Жулинський у полеміці з ліцеїстами окреслив найголовніші віхи життя та творчості поета, наголосивши, що Шевченко як явище велике й вічне — невичерпний і нескінченний. Волею історії він ототожнений з Україною і разом з буттям рідної держави продовжується нею, вбираючи в себе нові дні й новий досвід народу, відгукуючись на нові болі та думи, стаючи до нових скрижалей долі. Він росте й розвивається в часі, в історії, і нам ще йти і йти до його осягнення.

Поринувши в неосяжний Шевченковий світ, ліцеїсти спілкувалися понад годину, зрозумівши, що правда Тараса – правда всесильного тяжіння до народження Свободи, Правди, Щастя та Краси.

На завершення гість подарував Біліотечно-інформаційному центру ліцею повне зібрання Шевченківської енциклопедії - унікальної скарбниці знань про Шевченка.