«Без усякої іншої науки ще можна обійтися, без знання рідної мови обійтися не можна»,  – так стверджував свого часу Ізмаїл  Срезневський. Учні ліцею також у цьому переконані.

Насичено та цікаво відбувся в ліцеї День української мови та писемності. Урочисто й велично лунали слова про роль та значення рідного слова із вуст ліцеїстів на флешмобі «Моєї мови золота скрижаль».

Інтелектуальний конкурс «Мовознавець» виявив найкращого знавця української мови серед учнів ліцею, ним виявився ліцеїст 13-ї групи Богдан Мироненко.

Об’єднало ліцейну родину у вивченні української мови написання радіо- диктанту.

У цей день кафедрою української філології ліцею було презентовано збірник поетичних та прозових творчих робіт ліцеїстів та вчителів, присвяченого 25-літтю нашого закладу, «Віват, ліцей!».

Увінчалося свято конкурсом патріотичних пісень серед ліцеїстів ІІ курсу, а також поетичним марафоном, на честь ювілею Івана Франка, «Встане славна мати Україна…».

Актуально, урочисто й велично лунали фінальні слова українського Мойсея, який вірив у майбутнє Української держави і який і по сьогодні надихає своїм поетичним словом покоління українців:

Та прийде час, і ти огнистим видом

Засяєш у народів вольних колі,

Труснеш Кавказ, впережешся Бескидом,

Покотиш Чорним морем гомін волі

І глянеш, як хазяїн домовитий,

По своїй хаті і по своїм полі.

...