У сучасному світі освіта і знання стали транскордонним та транснаціональним явищем, яке визначає прогрес та розвиток кожної держави. В цих умовах міжнародне партнерство стає одним із базових принципів освітньої політики, забезпечуючи не тільки обмін інформацією, але й ефективне співробітництво, співтворчість.

Незаперечною ознакою сьогодення  є стрімкий розвиток мережевих сервісів. Проведення он-лайн конференцій, семінарів, вебінарів, організація дистанційного навчання - яскравий тому приклад. Український гуманітарний ліцей розширив рамки традиційного міжнародного співробітництва та перейшов на глобальну віртуальну платформу комунікації.  Із 2013 року ліцей став членом Міжнародної віртуальної дебатної ліги (координатор проекту -Dell Valle School, Техас). Учні шкіл Америки, Тайваню, Грузії, Турції (понад 90 шкіл) в он-лайн режимі проводять як дебатні турніри, так і відеоконференції з актуальних питань сучасності.

Основне досягнення цього віртуального проекту - його моральний аспект, культурологічний процес знайомства з  традиціями різних національностей світу, що дозволяє вибудувати правильний вектор формування духовного світогляду. На думку багатьох батьків та учнів, дебати вчать вчитися й удосконалюватися, не зупинятися на досягнутому. 17 березня  у рамках проекту  "Культура інших країн" вихованка ліцею Богацька Богдана (керівник -
К. Ворожбянова)  провела віртуальний майстер-клас із писанкарства.