Ліцейні традиції - Шевченківські дні

Урочиста  академія   «Душа і Слово Кобзаря»  відкрила  декадник, присвячений 200-річному ювілею видатного сина українського народу Тараса Григоровича Шевченка.

Відвідування музеїв великого Кобзаря; проведення флеш-мобу «А слава -  заповідь моя», конкурсу декламації   поезій  «Поетові немає  скутих норм. Він норма сам,  він сам в своєму стилі»;  комп'ютерної  вікторини «Жива душа поетова свята»,  науково-практичної конференція  «Шевченкова весна» наповнили Шевченківські дні глибоким змістом, високим духом та усвідомленням причетності до величі національної культури.

Ліцеїсти продемонстрували свої знання  біографії та   творчості Т.Г. Шевченка,  презентували наукові  дослідження, в  яких  простежили основні віхи життя, діяльність Шевченка як учасника наукових експедицій; емоційно, артистично,   вражаюче читали поезії  Шевченка та проявили неабиякий  творчий талант, інсценізуючи фрагменти спектаклю «Сон» за мотивами Шевченка.

Тараса Шевченка ми знаємо як Пророка, Поета, Борця…  Але набагато менше ми знаємо про Тараса Григоровича як про Естета і Митця. Саме тому представлення літературно-музичної композиції «Шевченко... Музика… Вічність…»про музичні уподобання і смаки Поета було надзвичайно  цікавим.

Ліцеїсти виконали найвідоміші музичні твори на слова Тараса Шевченка: романс «Зоре моя вечірняя», а також пісні, що стали народними, «Зацвіла в долині червона калина», «Думи мої, думи мої…». Романси у виконанні Олесі Звєрєвої, Анни Крутової, хоровий спів вихованців восьмого класу під керівництвом завідувача хоровою студією ліцею Олени Кучер приємно зворушив серця чудовим співом.