ЛІЦЕЙНІ ТРАДИЦІЇ - МІЖНАРОДНЕ ПАРТНЕРСТВО

Міжнародне співробітництво Українського гуманітарного ліцею спрямоване на інтеграцію до європейського та світового освітнього простору і є невід’ємною частиною його діяльності. Цьому сприяли і сприяють високий рівень навчання, інноваційна діяльність закладу, прагнення поширити здобутки української національної педагогіки. Із погляду міжнародної перспективи ліцей – частина світової спільноти. Із іншого боку, національним інтересам відповідає те, що в Україні є заклад із системою навчання, конкурентоспроможною у світі.

Досягнення завдань міжнародної діяльності ліцею виконується шляхом співпраці між партнерськими організаціями, яка базується на принципах єдності та поваги до культурних відмінностей, інтенсифікації процесу набуття компетенцій, необхідних для активого залучення молоді до процесу розвитку суспільства.

Відповідно до угоди про співпрацю Українського гуманітарного ліцею з Shanghai High School (Китайська Народна Республіка) у період із 01.10.2013 року до 07.10.2013 року відбувся  прийом делегації учнів китайської школи.

Програма прийому була насичена й різностороння: партнери ознайомилися з історією,  діяльністю та здобутками ліцею; відбулися зустрічі-діалоги з директором ліцею Г.Сазоненко та учнівським парламентом; відвідали навчальні заняття з фізики, математики, англійської мови, інформатики; були активними учасниками майстер-класів із петриківського розпису, писанкарства, українського національного танцю.

Культурна програма включала відвідування Національної опери та балету (перегляд спектаклю «Спляча красуня»), екскурсії (містом Києвом, до Києво-Печерської лаври , «Перлини Печерська», перегляд експозицій  музейного комплексу «Софія Київська»,  «Український центр народної культури»  (декоративно-ужиткового мистецтва ім. І.Гончара), музею мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків,  Природничого музею,  музейного комплексу Другої світової війни.

Китайська сторона відзначила високий організаційний рівень прийому делегації Shanghai High School.